Eind oktober zal Red Dead Redemption 2 op de markt verschijnen, maar dit is niet het enige Westernspel dat in ontwikkeling is. THQ Nordic en Mimimi Productions hebben op de gamescom Desperados III onthuld. De game staat gepland voor 2019.

Desperados III maakt dan wel gebruik van een Westernthema, hier houdt de vergelijking met de game van Rockstar wel meteen op. Het gaat namelijk om een real-time strategy-titel en dat is natuurlijk heel wat anders dan een open-wereld actie/avonturengame. De game van Mimimi Productions is geïnspireerd door het eerste deel van de serie en elke missie kan op verschillende manieren worden aangepakt. Je hebt hiervoor een aantal personages tot je beschikking die hun unieke vaardigheden hebben. Door deze en de omgeving goed te gebruiken, kun je je vijanden te slim af zijn.

Desperados III is ook al voorzien van een trailer en er is tevens een video opgedoken die bijna twintig minuten aan gameplay laat zien. Zo krijg je een goed idee wat je van het spel kan verwachten.