Bekijk 12 minuten aan commented gameplay van The Sinking City

Gamescom betekent een weldaad aan nieuwe aankondigingen, trailers en gameplay, en ook ontwikkelaar Frogwares bleef niet stil over hun aankomende game The Sinking City. Het spel is nog ruim een half jaar weg van de release, maar de developers laten ons zelfverzekerd één van hun sidequests zien en geven daarbij toelichting over hoe de gameplay precies zal werken. Zo zal The Sinking City nauwelijks ‘je handje vasthouden’ tijdens quests en zul je dus goed moeten opletten om te weten wat je moet doen en waar je naartoe moet.

Het is een duistere wereld en daar kom je snel achter in deze video, als we met de dev een quest doorspelen waarin de hoofdpersoon nogal lugubere zaken onder ogen krijgt. Aangezien ons hoofdpersonage om te beginnen al geen goede mentale gezondheid had, komt zijn ‘insanity’ daardoor hard terug.

Gelukkig helpt dit hem, omdat hij daar nogal bijzondere vaardigheden aan heeft overgehouden. Zo kan hij fragmenten van gebeurtenissen uit het verleden zien (ook al was hij daar zelf niet bij toen het gebeurde). Dat geeft hem natuurlijk een flink voordeel als detective en zo weet hij als geen ander zijn zaken op te lossen door de misdaad a.d.h.v. de fragmenten uit het verleden te reconstrueren. Verder heb je een handig zakboekje bij je waarin alle clues en hulpmiddelen zijn opgetekend: adressen, voorwerpen, getuigenverklaringen, etc. Bekijk de volledige quest en de commentary daarbij in de video hieronder.

The Sinking City zal 21 maart komend jaar uitkomen op current-gen platformen.

Boxshot The Sinking City

The Sinking City

Releasedatum:
27-06-2019
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Bigben Interactive
Ontwikkelaar:

2 reacties

 1. Anoniem -   
  2a02:a212:81:2380:65a3:2a47:ed58:6.xxx's avatar

  Best interessant maar ik zie wel wat ‘camera’ foutjes die best irritant kunnen zijn. Vooral bij het schieten is dit zeer duidelijk. Ik houd deze wél goed in de gaten want het heeft zeker mijn interesse!!

 2.    1882 XP
  Nasislike's avatar

  Dat is een van de meest sombere tassen die ik ooit heb gezien. Het druilt er gewoon van z’n rug af…

  Wel coole setting. Deze kan ik zeker gaan halen op dag 1 mits de reviews goed zijn

The Sinking City krijgt te maken met uitstel naar de zomer
Gameplay video van The Sinking City toont diverse detective skills
De games van 2019: The Sinking City
De makers van The Sinking City halen hun inspiratie volledig uit het werk van horror auteur H.P. Lovecraft