Het begint erop te lijken dat Battlefield V niets meer is dan een haastklus voor uitgever EA en ontwikkelaar DICE. Eerder was er al het nieuws dat de Battle Royale modus pas beschikbaar wordt gesteld na de launch, net als de customizatie van voertuigen en vliegtuigen. Treurig genoeg zijn zelfs opties als het meeslepen van gewonde teammaten pas beschikbaar na de launch.

We kunnen daar nu nog een groot onderdeel aan toevoegen, jammer genoeg ook weer iets wat men getoond heeft tijdens de onthulling van Battlefield V. Namelijk de coöp modus, oftewel Combined Arms. Met veel bombarie werd deze tijdens de onthulling aangekondigd, maar nu blijkt dat ook deze modus de lancering niet gaat halen. Op de officiële website van Battlefield V is namelijk de volgende alinea recentelijk toegevoegd:

Battlefield V’s new multiplayer experiences are the biggest and boldest yet. Multi-map Grand Operations delivers iconic action – like paratrooper raids, tank assaults, and aerial dogfights – while the all-new battle royale mode and cooperative Combined Arms gives you more to look forward to after launch. Signature rock-paper-scissors gameplay rewards skill and strategy in 64-player all-out war against infantry, vehicles, and aircraft.

Hiermee is de lijst van aangekondigde opties die niet bij launch in de game zitten alleen maar meer groeiende. Het lijkt er dus op dat Battlefield V niets meer dan een haastklus is voor EA, een game die simpelweg dit jaar nog de deur uit moet. We kunnen het uiteraard mis hebben, maar wat wel vast staat is dat er tijdens de onthulling meer werd beloofd dan wat men waar gaat maken. Er is verder ook geen communicatie over hoe lang het gaat duren voordat bijvoorbeeld Battle Royale of Combined Arms beschikbaar worden gesteld, EA noemt het simpelweg een ‘after launch experience’.

Van de Battlefield V onthulling met Trevor Noah is dus weinig overgebleven als je kijkt naar de game die EA straks gaat uitgeven.