CD Projekt RED wist met The Witcher 3 hoge ogen te gooien en dat kwam mede door het kaartspel wat je in de game kon spelen. Dit kaartspel was zo populair dat dit als stand-alone game werd uitgegeven. De ontwikkelaar liet in augustus 2017 weten dat dit spel ook een singleplayer campagne zou krijgen en die is nu weer uitgegroeid tot een grote RPG.

Drie maanden na de aankondiging van het toevoegen van een verhaallijn aan GWENT kwam het nieuws naar buiten dat deze werd uitgesteld naar 2018. We gaan echter ondertussen al langzaam naar het einde van het jaar toe en het lijkt er op dat de Poolse ontwikkelaar zich nu meer richt op Cyberpunk 2077. Dit is alleen niet helemaal het geval, want CD Projekt RED heeft laten weten waarom de verhalende campagne van GWENT zo lang op zich laat wachten.

De ‘simpele’ toevoeging is namelijk een heuse RPG geworden, vol met keuzes en consequenties, die rond de 30 uur aan gameplay met zich mee zal brengen. Het spel zal dan ook als stand-alone titel worden aangeboden. Wanneer GWENT: Thronebreaker zal gaan verschijnen is helaas nog niet bekend.