In de afgelopen periode is Battlefield V toch vrij dominant in het nieuws geweest en dat was lang niet altijd even positief. Eerst was er eind juli het nieuws dat je als speler verplicht bent om de cosmetische details van een ander te zien. Jammer, aangezien we ons kunnen voorstellen dat je hier als liefhebber van serieuze oorlogsvoering niet echt op zit te wachten. Daarna volgde nog het nieuws van de verschillende modi die werden uitgesteld tot na de lancering. Tot slot kon je hier pas nog lezen dat EA en DICE hadden besloten de game met een maand uit te stellen.

Reden genoeg om naar aanleiding van dit nieuws hier de vraag op te werpen hoe erg je nog uitkijkt naar Battlefield V? Als je überhaupt al naar de game uitkijkt natuurlijk. Want met al het nieuws in de afgelopen weken/maanden, kunnen we ons voorstellen dat je je verwachtingen een beetje naar beneden hebt bijgesteld. Soldaten met fel gekleurde gezichten die je tegenkomt, modi die niet direct bij de lancering aanwezig zijn… vooral dat laatste is toch een wat zure appel. Bovendien is het ook niet echt uitnodigend om hier (direct) je zuur verdiende centen aan uit te geven. Ook al staan Battlefield games erom bekend dat ze na de lancering steeds meer uitgroeien tot een volwaardig product, een game moet bij de release natuurlijk wel dusdanig volledig zijn dat het ook compleet en af aanvoelt.

Niet zo gek dus dat we enigszins suggestief aangaven dat Battlefield V een beetje op een haastklus begint te lijken, die maar per se voor het einde van het jaar de deur uit moet. EA mag Battlefield V nu wel hebben uitgesteld naar 20 november, maar is dat voldoende? Zitten de ontbrekende modi als Battle Royale en Combined Arms dan wel in de game of moeten we daar nog steeds op wachten? Net zoals andere features, bijvoorbeeld de optie om gewonde teammaten weg te slepen.

EA houdt zich hierin wijselijk (?) op de vlakte om wellicht te voorkomen met nog meer teleurstellend nieuws te moeten komen. Maar dat neemt niet weg dat het er allemaal wat rommelig en misschien zelfs somber uitziet, terwijl de game dat – puur op basis van gameplay ervaringen – eigenlijk niet echt verdient.

Dat brengt ons terug bij de vraagstelling van deze Jouw mening. Want hoe compleet is Battlefield V straks als eindproduct en hoe staat het er met jouw verwachtingen voor? Is je interesse in Battlefield V door al het nieuws zodanig afgenomen dat je de game voorlopig links laat liggen? Misschien heb je zelfs wel je pre-order hierdoor geannuleerd of bekijken we het allemaal toch wat te zwart/wit?

Als verstokte fan kan je je natuurlijk nog steeds prima vermaken met de singleplayer of met de multiplayer modi die wel gelijk aanwezig zijn. Is dat genoeg om je mee bezig te houden tot de andere content die later volgt of heb je liever een game die direct compleet is bij de release? Misschien heb je wel enorm veel vertrouwen in DICE en maak je je er niet zo druk over, dat kan natuurlijk ook. Of je bent een andere mening toegedaan, maar wat het ook zijn mag, we horen je natuurlijk graag hieronder.