NBA 2K18 was een geweldig spel, alleen werd de speler heel erg gedwongen om zogenaamde VC-punten aan te schaffen met echt geld. Dit zorgde voor veel boze gezichten bij de fans. Senior producer Rob Jones heeft in een gesprek met Trusted Reviews laten weten dat hier weinig aan te doen is, want micro-transacties horen volgens hem tegenwoordig gewoon bij gaming. Jones laat weten dat elke titel op een gegeven moment gebruik gaat maken van in-game valuta, dat ook met echt geld gekocht kan worden.

De micro-transacties zullen zodoende wederom aanwezig zijn in NBA 2K19. Volgens de senior producer heeft de ontwikkelaar wel geleerd van vorig jaar en daarom zal het nieuwste deel in de reeks de speler meer Virtual Currency geven als ze het spel spelen. Dit was namelijk erg karig in het vorige deel. Het doel hiervan is om spelers minder het gevoel te geven dat ze gedwongen worden om VC-punten te kopen met echt geld.

“VC is an unfortunate reality of modern gaming.”

“Every game, at some point, in some way has currency and they’re trying to get additional revenue from each player that plays the game. You know, the question has to be when does it feel like it’s a straight money grab versus when does it feel like it’s value added, right?”