Spider-Man is nu twee dagen verkrijgbaar en het zal niemand ontgaan zijn dat Insomniac uitstekend werk heeft geleverd. Ze kregen van Marvel de vrijheid om een eigen verhaal te creëren binnen het universum en dat pakt bijzonder goed uit. Na de Batman games is deze Spider-Man game de volgende titel die echt van goede kwaliteit is, maar dat is wel eens anders geweest. Zo zijn er genoeg matige Spider-Man games, maar ook moeten we de misbaksels die zijn gecreëerd rond Iron Man en The Hulk niet vergeten.

Gezien Marvel heel erg bezig is met films en daar een groot overkoepelend verhaal aan vastplakt, is het geen gekke gedachte om zoiets ook met games te doen. We weten dat Crystal Dynamics werkt aan een Avengers game, maar daar zijn nauwelijks details over bekend. In de tussentijd heeft Insomniac al aangegeven open te staan voor meer samenwerking met Marvel en zo langzaam maar zeker begint het Marvel imperium zich steeds meer op het vlak van games te begeven.

Nu gaat dat nog een beetje op basis van wie de licentie koopt, maar zou het niet ontzettend gaaf zijn als Marvel een duidelijk plan trekt met wat ze willen rond al hun superhelden? Dit natuurlijk wel onder de voorwaarde dat het van een goede kwaliteit is, zoals Insomniac nu heeft afgeleverd. Er zal absoluut een goede markt voor zijn, maar zoals al gezegd, daar is een goed plan voor nodig en zeker ook goede ontwikkelaars die weten wat ze doen en niet inspringen voor de snelle ‘cash-grab’.

Belangrijker is nog, zie je dit überhaupt zitten of is het beter dat er gewoon af en toe een ‘willekeurige’ superheld gekozen wordt waar dan een op zichzelf staand verhaal omheen gebouwd wordt. Of is het meer dat je Spider-Man en Batman de enige boeiende helden vindt die geschikt zijn voor games, omdat andere superhelden toch ietwat ondergeschikt zijn aan deze twee? Het is natuurlijk vooral een persoonlijke beleving, het gehele universum en wat je wel en niet nodig acht. Vandaar dat we dit ook opwerpen in deze jouw mening.

Insomniac bewijst in ieder geval dat het zeer goed mogelijk is om een goede superhelden game te maken en hetzelfde deed Rocksteady de afgelopen jaren met Batman al. Het tij lijkt te zijn gekeerd, want niet langer wordt er continu bagger uitgebracht. Maar is dat voor Marvel reden genoeg – in jouw ogen althans – om de deur open te trekken en de industrie binnen te stappen met als gevolg veel nieuwe games rondom al hun helden?

We horen je mening uiteraard graag, met name of je het ziet zitten als er een Marvel universum aan games gecreëerd wordt of juist niet, omdat je bijvoorbeeld juist liever losse titels wilt zien verschijnen. Of je denkt er compleet anders over, dat kan natuurlijk ook. Je weet het, zoals altijd kan je hieronder je mening kwijt.