Sony verwierp het Kinect concept

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4cf15fba4bc3d.jpg

Anthon Mikhailov heeft vanmiddag gezegd dat de technici bij Sony er ooit aan hebben gedacht om een similair systeem als Kinect van Microsoft te maken.

Dit idee zouden ze in 2002 hebben verworpen, vooral omdat de verhouding tussen prijs en kwaliteit niet goed zou zijn. Eerder was dit systeem namelijk al getest met de PlayStation 2. De Eyetoy verkocht redelijk goed, maar er waren velen die klachten hadden over dit systeem. Zo zou de beeldkwaliteit niet goed zijn en zou de camera je bewegingen niet precies genoeg overnemen.

“At some point you have to do a cost analysis and say, ‘OK, this technology costs this much, it’s able to do this much,’ and you understand roughly what you get out of it and how much it costs you,”

We kunnen een product als de Kinect dus waarschijnlijk niet in de dichtbije toekomst verwachten, maar als er eenmaal een doorbraak in de technologie is verwachten we dat Sony wel gaat volgen.

  1.    4547 XP
    ps3dennis's avatar

    Gelukkig maar! we willen niet, dat er zich nu nog meer slachtoffers melden bij de EHBO. Ik vrees dan ook het ergste, als de nieuwe Mortalkombat uit komt, dan vallen er vast doden.

  2.    6677 XP
    Myx's avatar

    Vind eyetoy anders erg op kinect lijken, beter gezegd vind kinect erg op de eyetoy lijken.