Afgelopen maandag ging de Blackout beta van start, wat de Battle Royale modus is van Call of Duty: Black Ops 4. Hoewel het een besloten beta betreft, kregen alle deelnemers aan de vorige twee beta’s extra codes toegestuurd om uit te delen aan vrienden. Hierdoor hebben ongetwijfeld veel mensen de beta kunnen spelen. Gezien het een nogal grote stap is voor de franchise, is dit het moment om Blackout eens tegen het licht te houden.

Blackout is overduidelijk de vervanger van de campagne en het is iets wat nooit eerder is gedaan binnen de franchise. Natuurlijk zal Blackout onherroepelijk moeten gaan opboksen tegen Fortnite, de populairste game binnen het Battle Royale genre. Genoeg uitdaging voor Treyarch dus om met Blackout echt iets goeds neer te zetten.

De beta is een mooie gelegenheid om het één en ander te testen en om alvast de mening van de community te peilen. Zo kan men nog een hoop verbeteren op basis van feedback, zodat de uiteindelijk ervaring nog beter zal zijn. De eerste geluiden rondom Blackout zijn vrij uiteenlopend. De één vind het fantastisch, de ander heeft er wat gemengde gevoelens bij.

Aanvankelijk kwam er veel kritiek op onder andere het trage oppakken van items, die bovendien niet genoeg opvielen. Daarnaast moet je maar precies weten wat voor een geweer je oppakt, want ook dat is nog wat onduidelijk. Tevens oogt de map wat kalig en leeg en sommige wapens missen wat impact.

Daar staat weer tegenover dat je diverse delen van multiplayer maps uit de verschillende Black Ops games tegenkomt. Evenals dat het wel iets heeft om zomaar een stel zombies tegen te komen die het jou best lastig kunnen maken. Dat zijn allemaal gave herkenningspunten. Ook mogen we niet vergeten dat alles zeer solide draaide met een fijne framerate, wat best indrukwekkend is voor zo’n enorme map.

Ook het aantal spelers is erg netjes en het is natuurlijk erg tof om als een stel geheime elite soldaten bij elkaar door het veld te lopen. Want speel je in duo of als squad, dan wordt er nu een meer tactische aanpak van je gevraagd. En dat is toch wel echt iets anders dan de standaard gameplay die je van de franchise kent, die voor sommigen te snel kan gaan.

Er zijn genoeg voors en tegens om te bedenken, maar onthou natuurlijk dat het hier om een beta gaat. Treyarch heeft al vanuit de community feedback opgenomen en aanpassingen gedaan. Plus dat dit een modus is die na het live gaan ongetwijfeld nog meer aanpassingen zal krijgen. Toch is het nu aan jullie, want is Blackout precies wat de franchise nodig heeft of overdrijven we met die stelling?

Eens of oneens, of zit je er een beetje tussenin? Laat vooral weer van je horen! Respecteer elkaar en blijf netjes!