Gisteren kwam plotseling PS4 firmware 6.00 uit en wat vooral opmerkelijk is, is dat deze update letterlijk niets nieuws heeft gebracht. Verder ontbrak het ook aan communicatie vanuit Sony en dat is allemaal toch wel bijzonder te noemen, zeker als je naar het versienummer kijkt. Het lijkt er echter op dat Sony iets in het geheim aan het voorbereiden is en dat een bepaalde feature nog aangezet moet worden.

Luke Mears, Online Safety Team Manager bij Sony Interactive Entertainment, heeft namelijk op Twitter enkele cryptische hints geplaatst. Hij begon met een reactie op een persoon die aan het klagen was dat er geen nieuwe features in de update zaten. Luke antwoordde hierop met: ‘je gaat het zien’. Vervolgens toonde iemand nieuwsgierigheid en daarop gaf Luke aan zijn lippen stijf op elkaar te houden.

Het lijkt er dus op dat het personeel van Sony meer weet over de update die mogelijk een geheime – niet ontdekte – feature bevat. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld het veranderen van je PlayStation Network naam of wellicht backwards compatibility. Vooralsnog is het afwachten en hopelijk weten we snel meer.