“Er komen te veel games uit”

Het zal menig gamer niet ontgaan zijn dat de release kalenders erg vol staan de laatste paar maanden. Het zijn ook zeker niet de minste titels die de revue passeren en dit zorgt er dan ook voor dat er moeilijk keuzes gemaakt moeten worden door veel gamers. Schaf ik eerst Gran Turismo 5 aan, of ga ik toch eerst voor Assassin’s Creed: Brotherhood? Dit kan gezien worden als een overkill aan games.

In een interview met Develop heeft medeoprichter van BioWare, Ray Muzyka, laten weten dat hij vindt dat er teveel games uitkomen de laatste tijd. Gamers hebben het te druk en kunnen niet meer goed kiezen tussen games. Ook hij zelf heeft problemen met de vele releases. Hij probeert zelf namelijk ook zoveel mogelijk games te spelen, maar heeft hier moeite mee door de hoge aantallen die zich maar blijven opstapelen.

There’s too many games released today. It interesting, because it’s very, very busy, it makes it very hard as a player to keep up. The releases clump up – even though that is changing a little bit.
For us, we have to play our games, play competitor’s games, play other relevant games, and play the handful of games we just really want to play more of and finish. I try and play two-or three hours a night, but that’s hard and it’s not enough.

Wat vinden jullie? Komen er teveel games uit de laatste tijd, of vinden jullie het ruime aanbod juist prettig? Als je het niet al te breed hebt kan het een ergernis zijn dat er zoveel games uit komen die je allemaal wilt spelen. Laat het ons weten in de comments.

 1.    844 XP
  thom430's avatar

  Het moet in ieder geval beter verdeeld worden, alles in December is niks.
  Een spel als RDR in mei(of april, ik weet het niet meer) is fijn.
  Maar het is sowieso al fijn om te zien dat er wat naar Q1 2011 gaat, Brink,Crysis2, Killzone 3.

 2.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  zeker te veel maar vindt dat geen probleem.
  koop je een dure en wanneer je die hebt uitgespeelt
  is de andere al wat goedkoper geworden:D

 3.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Brink is cool.

 4.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Brink is cool.

 5. Anoniem -   
  Ray-Play's avatar

  Ken brink niet 😀

 6.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  naja ik heb het zelf dus niet zo breed kan niet werken in verband met topsport maar vind het soms wel kut dat er zo veel komen dat je dan gewoon 1tje lang moet uitstellen want je meot lang sparen en soms is er tegen die tijd dan al een andere game uit en vergeet je die andere je mist zo wel veel games

 7. Anoniem -   
  eddo1974's avatar

  teveel games ! heb ze allemaal wel, maar ja alles spelen lukt niet. Gewoon luxe probleem dus!

 8.    321 XP
  Gangstha95's avatar

  Ik mag ook zeker niet klagen, alleen dat ik veel tijd aan mijn hoge studie moet besteden waardoor ik online niet zo snel rank.

  Maar ik vind wel dat het beter verspreid moet worden, mag van mijn ouders nu GT5 niet kopen omdat ik black ops & AC:BH heb gekregen.

 9.    20 XP
  black427's avatar

  Ja dat mag wel zo zijn maar dat is toch niet erg want dan kan je de game die je zo graag wil goedkoop hallen 

 10.    9 XP
  PADDING_'s avatar

  ik merk wel dat ik minder uit games haal omdat ik te snel een nieuwe koop

 11.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  @saidddd93: Ja doe ik ook 🙂 atans dat probeer ik te doen. Ik probeer soms ook games in razend tempo uit te spelen, ben dan ook soms dag na dag, per dag 18 uur lang aan het gamen, Mafia II, fable III Assassins creed, NFS, castlevania, enslaved odyssey to the west. Er komen inderdaad te veel games uit Achter elkaar.

  #10 PADDING: Ja inderdaad dat heb ik ook 🙁 geniet momenteel ook niet zo erg meer van Assassins creed, na mate ik verder kom. Alles moet allemaal vlug vlug vlug! wat ik moet nog zo veel uit spelen, en er komen nog zo veel games aan.

 12. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Dit half jaar kwamen er wel heel veel goede uit en ben er druk mee bezig, zijn er stuk of 4/5 en dan heb ik nog niet eens allemaal die ik zou willen. Ik had het liever wat verspreid gezien want vorig jaar januari t/m september kwam er echt helemaal niks uit wat ik wou dus weer een tekort eraan, ik heb dus wel liever teveel games dan te weinig!

 13. Anoniem -   
  ORly?'s avatar

  Beter te veel games dan geen games, hoe kun je hier nou over klagen?

 14.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  @orly?
  Omdat Teveel in november en december uitkomen en in maart mei april enzo bijna niks intressants.

 15.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Geen Moeite mee hoor^^ veel keuzes voor me^^. Maar hij mag wel goed verdeelt worden over het jaar!! Voor beeld deze maand is teveel van het goeie

 16. Anoniem -   
  dom1nater's avatar

  Als er rond januarie tot ongeveer oktober niet zoveel uit kkomt dan leg ik dat geld weg voor de releases in november december koop iedere maand wel een game van 60 euro dan heb ik toch zon 600 euro te besteden in november en december en daar hou ik vaak nog geld van over om nog een aantal games te kopen die al wat eerder uit waren maar die zijn dan ook al weer wat goedkoper

 17.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  luxeprobleem!! gaan we nou echt zitten klagen dat er teveel games uitkomen?
  wat heb je dan liever? geen keus? mensen,wees blij. Zo is er altijd wat te koop wat de moeite waard is en een hoop toptitels worden relatief snel goedkoper. win-win lijkt mij!

 18.    91 XP
  mc-elvin's avatar

  dat is wel lijp dat alles zo snel uit komt als je een spel uitgespeeld hebt staan er tenminste spellen op je te wachten. naja dat is dan voor mensne met te veel geld of die dat graag uitgeven aan spellen ik persoonlijk geef het uit aan kleren

 19.    319 XP
  dicapo's avatar

  @rufuzmitchell: Helemaal mee eens, als je geen geld heb om alle spellen te kopen. dan koop je er 1 of 2 en ruil je ze. Echt een luxe probleem dat er (te)veel (goede) games komen.

 20. Anoniem -   
  fatih's avatar

  ik ben het eens . ik ben een grote fan van COD series , maar ik wil ook GT5 kopen, en als ik GT5 nu koop ga ik hem niet spelen door de overdoses aan gameplay van Black ops.

 21.    6677 XP
  Myx's avatar

  @Vinyl Vonna: Ben erg benieuwd naar brink.

 22.    331 XP
  abrain's avatar

  Kwalitatief goeie games zijn er nooit genoeg…….