In FIFA 19 kan je in Ultimate Team allerlei legendarische oud-voetballers vrijspelen onder de noemer ‘Icons’. Johan Cruijff zal als Icon voor het eerst speelbaar zijn in de FIFA-serie. Inmiddels zijn de ratings van de Icons bekend en Johan Cruijff heeft een rating van 94.

Dit is gelijk aan de rating van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, de beste huidige voetballers in FIFA 19. Toch is de rating van Cruijff nog enkele punten lager dan die van andere legendes. Diego Maradona heeft bijvoorbeeld een rating van 97, terwijl die van de Braziliaan Pelé zelfs 98 is. Dat de rating van Johan Cruijff wat lager is, heeft nu voor wat teleurstelling gezorgd.

Carole Thate, de eerste medewerker van de Johan Cruyff Foundation en de huidige directeur van World of Johan Cruyff, heeft in gesprek met Voetbal International aangegeven dat ze de rating van Johan Cruijff in FIFA 19 wat vindt tegenvallen. Ze had verwacht dat de rating van Cruijff dichter bij die van bijvoorbeeld Maradona en Pelé zou liggen. Men is bij World of Johan Cruyff dan ook behoorlijk teleurgesteld en Thate hoopt dat EA Sports de rating nog aan gaat passen. De kans dat dit gebeurt lijkt echter vrij klein.

Ben jij net als Carole Thate ook teleurgesteld over de rating van Johan Cruijff in FIFA 19?