Sony heeft vanochtend via het officiële PlayStation blog laten weten dat ze op 3 december de PlayStation Classic gaan uitbrengen. Bijna 25 jaar geleden werd de PlayStation geïntroduceerd door destijds Sony Computer Entertainment en dat zette de toon voor de consoles zoals we die vandaag de dag kennen.

Het was de eerste videogames console die 100 miljoen units wist te verschepen wereldwijd samen met een behoorlijke bibliotheek aan games. De PlayStation Classic is nu ruim 45% kleiner dan de originele PlayStation, maar behoudt wel de klassieke look van toen.

De console komt uit op 3 december en is op je tv aan te sluiten met een HDMI-kabel. Daarbij krijg je twee klassieke controllers die werken met de console, de console kent ook ondersteuning voor lokale multiplayer. De PlayStation Classic is verkrijgbaar voor €99.99 en bevat 20 voor geïnstalleerde games . De volledige line-up van games moet nog bekendgemaakt worden, maar de games Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms zijn alvast aangekondigd.

Sony zal naarmate de launch dichterbij komt vast meer informatie bekendmaken over de console. Zo is het nog onbekend of je er games bij kunt kopen en of de games enigszins geremasterd zijn in hogere resolutie.

De console

Trailer