Het lijkt erop dat PUBG alsnog zijn opwachting gaat maken op de PS4, zo blijkt uit deze beoordeling. De Koreaanse beoordelingsinstantie – het equivalent van PEGI – heeft de game namelijk in hun database opgenomen en beoordeeld. De game staat erin als ‘PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS PS4’ en was voor lange tijd exclusief voor de Xbox One.

De Koreaanse ontwikkelaar achter deze game heeft echter nooit gezegd dat de game exclusief zou blijven. Sterker nog, ze hebben altijd de mogelijkheid open gehouden dat de game naar de PS4 komt. Nu lijkt het dan eindelijk zover te zijn, de vraag is nu echter, is het te laat? PUBG lijkt inmiddels zijn hoogtijdagen te hebben gekend en er zijn inmiddels zoveel Battle Royale games die wel multiplatform zijn, dat het misschien wat mosterd na de maaltijd is.

De andere kant van de medaille is dat PUBG met een release op de PS4 juist weer nieuw leven ingeblazen kan krijgen. De installed base van de PS4 is immers gigantisch en Battle Royale games blijven nu eenmaal erg populair.