Update: PlayStation Europa heeft aangekondigd dat deze functie nu ook hier beschikbaar is. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Origineel bericht: In juni plaatsten we het nieuws dat een PlayStation Now gebruiker een loze ‘Download Game’ optie tegenkwam in het menu van de service. Kort daarna wisten we te melden dat de downloadfunctie voor PlayStation Now tegen eind september realiteit zou worden en dat blijkt nu te kloppen.

Sony heeft aangekondigd dat Noord-Amerikaanse PlayStation Now gebruikers nu de mogelijkheid hebben om vrijwel alle PS4 games, alsook de PS2 games die zijn geremasterd voor de PS4, te downloaden en offline te spelen. Een download werkt samen met alle extra gekochte content, micro-transacties en andere vormen van uitbreidingen. Tevens zullen alle PS4 Pro verbeteringen toegepast worden op de games waarbij dat mogelijk is.

Om te kunnen controleren of je nog steeds een actief PlayStation Now abonnement hebt, zul je eens in de zoveel dagen even verbinding moeten maken met het PlayStation Network en dat is het.