Zoals je vanochtend hebt kunnen lezen is het vanaf nu mogelijk om PlayStation Now games te downloaden naar je PS4, zodat je deze niet meer hoeft te streamen. Hiermee loopt het geheel een stuk soepeler dan wanneer je over het internet alle input en streams moet inladen. Nu is er iets meer informatie naar buiten gekomen omtrent de service, waarbij een aantal dingen duidelijk zijn geworden.

Allereerst heb je geen PlayStation Plus abonnement nodig om van de service gebruik te kunnen maken of van de downloads. Wanneer games een online multiplayer hebben binnen PlayStation Now, kun je deze gebruiken zonder een actief PlayStation Plus abonnement. Bizar genoeg is er wel PlayStation Plus nodig wanneer je de savedata uit PlayStation Now naar je console wilt overzetten.

Wat betreft PS3-games, dit is vooralsnog niet mogelijk om lokaal op te slaan. De PS4 is niet in staat deze games te emuleren, waardoor PS Now downloads zich vooralsnog beperken tot het PS2 en PS4 aanbod. “PS3 games are not available for downloads because they are not compatible to run natively on PS4”, meldt Sony, kort maar krachtig dus en begrijpelijk. De architectuur van de PS3 was anders dan die van de PS4 en de PS4 is niet krachtig genoeg om dit te emuleren.