Industrie insider Tidux heeft op Twitter laten weten meer informatie te hebben over de aankomende naamsverandering feature voor het PlayStation Network. Deze langverwachte feature zit al geruime tijd in de geruchtenmolen, maar volgens Tidux komt het nu dan toch eindelijk dichterbij.

Shawn Layden hintte er op PSX 2017 al naar en dit jaar gaat het hopelijk gebeuren. Veel gamers hebben nog een PlayStation Network account uit de begindagen met een naam die ze nu graag zouden willen veranderen. Zie het als een hotmail-adres dat je hebt aangemaakt toen je in groep 8 zat, maar hoogstwaarschijnlijk is dat adres nu niet meer iets waarmee je nog mailt. Het veranderen van je PSN-naam is vooralsnog niet mogelijk en dat terwijl een groot deel van de community hier om blijft vragen.

Tidux is een welbekende wat betreft insider informatie en ook met dit nieuws vermoeden we dat hij het bij het rechte eind heeft.  Hij laat weten dat de feature er snel aan komt, maar dat er wel een nadeel aan kleeft. Zo moet je bij het veranderen van je PSN-naam bereid zijn om alle progressie alvorens de lancering van de PS4 ‘af te staan’.

Hij zegt dus dat je Trophies, games en savegames kwijtraakt die je aangemaakt of behaald hebt op de PS3. Dit kan een dealbreker zijn voor Trophyhunters die in de PS3-tijd behoorlijk hun best hebben gedaan, het is daarom een afweging die voor veel mensen niet gemakkelijk zal zijn.

Of het ook daadwerkelijk zo is, dat laten we nog even in het midden, hoe betrouwbaar Tidux ook is. Het zou immers heel jammer zijn als Sony het niet voor elkaar gekregen heeft om bijvoorbeeld Trophy-progressie mee te kunnen nemen. Hoe het met de progressie van de PS Vita games zit wordt verder niet aangegeven.

Er heerst dus nog veel onduidelijkheid en het is wachten op de officiële bevestiging vanuit Sony Interactive Entertainment.