Review: Pac-Man Championship Edition DX

Review: Pac-Man Championship Edition DX – Pac-Man, iedereen kent deze gulzige gele vreetzak wel en allen onder ons hebben het wel eens gedaan. Pac-Man is één van de allereerste spellen ooit gecreëerd en omdat Pac-Man dit jaar 30 jaar bestaat is er een nieuwe Pac-Man game uitgekomen. Iedereen heeft de verslaving van Pac-Man al eens ondergaan en alle versies komen hoog uit de scores. Zal deze Pac-Man de traditie voortzetten? Dat lees je in deze review!

Grafisch

Het is en blijft een PSN game maar dit betekent natuurlijk niet dat de geen game mooie graphics kan hebben. Pac-Man is volledig in 720p en de game ziet er op-en-top uit. Op de graphics is helemaal niks aan te merken en het is zelfs mogelijk te kiezen in welke stijl jij de game wilt spelen. Hou je liever van de retro Pac-Man uit de jaren 80? Dan kies je de mogelijkheid om lekker met de pixelachtige Pac-Man te spelen. Natuurlijk zijn er steeds modernere versies van Pac-Man met in totaal maar liefst vijf verschillende mogelijkheden.

Gameplay

Natuurlijk zijn we de gameplay van Pac-Man allemaal wel gewend, zoveel mogelijk balletjes, stukken fruit of stipjes verzamelen en door middel van power-up’s de monstertjes het leven zuur maken. De game zal natuurlijk snel vervelen wanneer het bij dit blijft maar Namco Bandai heeft er een paar zeer aantrekkelijke gamemodi ingezet. De eerste is ‘Score Attack,’ waarbij je twee verschillende mogelijkheden hebt: vijf minuten of tien minuten. De bedoeling hierbij is dat je vijf of tien minuten in leven moet blijven en zoveel mogelijk punten scoort, hiervoor heb je in totaal drie levens. De andere gamemodus die erin zit is Time Trial, hierin is het doel om het aantal aangegeven appels te verzamelen in de daarbij toegestane tijd, met maar twee levens. Deze beide gamemodi zijn verdeeld over tien verschillende werelden, met elk hun eigen versies en moeilijkheidsgraden. Een extra toevoeging aan dit alles is dat er slow-motion inzit. Slow-motion gaat in werking als de vijandelijke monstertjes te dicht bij je in de buurt komen zodat je nog een mogelijkheid hebt om ze te ontvluchten. In tegenstelling tot deze slow-motion gaat de game af en toe een beetje te snel gaat en verlies je het gele mannetje wel eens uit het oog, maar dit valt te overzien.

Sound

Vooraf hoopte we natuurlijk dat de game de oude vertrouwde Pac-Man geluiden zou bevatten en tot grote opluchting is dit ook het geval. Heerlijk om je weer door de levels te banen met de originele ‘NomNomNom geluiden’ en in de menu’s is de muziekstijl ook weer helemaal retro. De enige nieuwe geluiden die zijn geïntroduceerd is de muziek die tijdens het spelen wordt afgespeeld, dit zijn wat modernere techno nummers maar ze passen alsnog goed bij het spel.

Replay

Niemand koopt een spel om even een keertje te spelen en daarna links te laten liggen. Wij bij PS3-Sense weten het 100% zeker dat deze game je wel een poos langer aan de tv gekluisterd houdt, want deze nieuwe telg in de Pac-Man serie is werkelijk verslavend. Vlak voor het eten, voor het slapen gaan of vroeg in de ochtend, Pac-Man is een game die ieder moment van de dag eventjes snel gespeeld kan worden en het blijft interessant. Natuurlijk kun je ook je ouders weer eens een plezier doen met een oude vertrouwde vriend en ook zij zullen gelijk weer helemaal verliefd raken op het gele mannetje.

Conclusie

Pac-Man heeft een eer om hoog te houden en dat wordt in deze game ook echt gedaan. De hele Pac-Man sfeer is terug, de oude retro muziek van het spel is teruggebracht en de game is nu zelfs volledig in High Definition. Momenteel kost Pac-Man Championship Edition DX €9,99 in de PlayStation Store en de game is deze prijs meer dan waard. Pac-Man is weer helemaal terug waar hij hoort.

Pluspunten

 • De retro muziek van Pac-Man is herbruikt
 • De game is volledig in HD
 • Goede controle over het spel
 • Toffe gamemodi

Minpunten

 • De game gaat af en toe een beetje snel

Boxshot Pac-Man Championship Edition DX

Pac-Man Championship Edition DX

Releasedatum:
24-11-2010
Genre:
Arcade
Uitgever:
Namco Bandai
Ontwikkelaar:

10 reacties

 1.    11 XP
  Dakaapie's avatar

  Ziet er goed uit!

 2. Anoniem -   
  Stephan Tromer's avatar

  Ik raad iedereen aan om pacman op je GR te zetten. Dan verveel je je nooit meer op school.

 3. Anoniem -   
  hhmm's avatar

  de reviews op deze site zijn heel moeilijk te geloven en te begrijpen.. hhmm weet het nog niet.

 4.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  @hhmm:

  Onderbouw deze mening is?

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zozo dat is niet niets 😀

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @fl1pp13: hij zal wel doelen op de GT5 review. die ook echt slecht was btw

 7.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  @fl1pp13

  Jah, dat dit spel een 9.0 krijgt en GT5 een 8.0!
  Maarja het is natuurlijk een hele andere genre dus..

 8. crew Redacteur -    748 XP
  Larssonio's avatar

  @Xenopredator: Dit valt inderdaad niet te vergelijken met een Gran Turismo 5, maar voor een PSN game is deze game zó goed dat ik hem onmogelijk dan een 7 of een 7,5 zou moeten geven omdat GT5 nou eenmaal een 8 heeft gescoord.

 9.    1 XP
  MisterV's avatar

  leuke game. Gisteren aangeschaft en zeker geen spijt van. Dit is pure nostalgie 😉

 10.    524 XP
  Glennps3's avatar

  @Stephan Tromer: programmeren is vind ik persoonlijk een beter alternatief.

Ongelofelijk indrukwekkende PAC-MAN fan film verschenen