Sony Interactive Entertainment heeft zojuist via persbericht laten weten cross-play te gaan ondersteunen voor Fortnite op de PS4. Dit betekent dat Fortnite cross-platform features krijgt voor geselecteerde third-party content. Een grote stap in de goede richting, de community vraagt hier immers al geruime tijd om.

De eerste stap is een open beta die vandaag begint. Deze open beta maakt cross-platform gameplay, progressie en commercie mogelijk tussen de PS4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en Mac.

Sony ziet deze beta als een kans om te laten zien dat cross-platform play het beste ervaren kan worden op een PS4. Ze melden ook dat zij inzien dat de community rondom games gegroeid is tot meerdere platformen, zoals mobiel of de Nintendo Switch.

Sony streeft er natuurlijk wel naar om de PlayStation-ervaring intact te houden en tegelijkertijd mee te groeien met de tijd. Dit vraagt echter wel een grote verandering in de voorwaarden van het PlayStation Network, iets waar ze nu hard mee bezig zijn. Wanneer er meer specifieke informatie beschikbaar is, zullen ze het zo snel mogelijk delen.

Het heeft even mogen duren voordat Sony akkoord ging met cross-platform play, maar het is begrijpelijk dat ze dit eerst goed wilden uitzoeken. Beter laat dan nooit is dan ook een toepasselijk gezegde in dit geval.