Er zijn al heel wat games voor PlayStation VR te vinden in de PlayStation Store, maar voor de meesten geldt dat dit korte spellen zijn. De grote baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, heeft in een interview met het Japanse PlayStation Blog laten weten dat hier verandering in gaat komen. Het bedrijf gaat zich nu meer richten op virtual reality-games die langer meegaan en een diepere ervaring voorschotelen.

Volgens Yoshida was het ook de bedoeling dat er in de beginperiode van PlayStation VR meer kleinere ervaringen zouden worden aangeboden, om daar later grotere games aan toe te voegen. Dit tijdperk is nu aangebroken met games als het al uitgegeven Firewall: Zero Hour en de aankomende game Astro Bot: Rescue Mission.

Sony heeft zelfs een studio in het Verenigd Koninkrijk geopend die zich volledig focust op het maken van PlayStation VR-titels. Het ziet er dus naar uit dat de hardware voor de PlayStation 4 flink uitgebreide ondersteuning gaat krijgen en dus niet zo snel aan de kant wordt gezet als het geval was met de PlayStation Vita.