Een aantal dagen geleden hebben Rockstar Games en Sony Interactive Entertainment de bundels aangekondigd voor Red Dead Redemption 2. Van deze bundels is beeldmateriaal beschikbaar en dit materiaal geeft ons wat meer technische details over de game. De kleine lettertjes laten namelijk zien dat Red Dead Redemption 2 behoorlijk wat ruimte nodig heeft om die 200 dieren op je PS4 te stallen.

De game vereist namelijk 105GB aan vrije ruimte om de installatie te kunnen voltooien. Dit is aan de hoge kant wanneer je dit vergelijkt met andere games, maar Red Dead Redemption 2 is dan ook anders dan andere games. De game kent zoveel diepgang, detail, mogelijkheden, audio-bestanden, textures en ga zo maar door, dat vraagt nu eenmaal wat ruimte. Je kunt bijvoorbeeld ook met iedereen in Red Dead Redemption 2 een gesprek aanknopen en audio staat erom bekend veel ruimte in beslag te nemen.

Mocht je de digitale versie van Red Dead Redemption 2 hebben, dan kijk je wel tegen een flinke download aan. Vermoedelijk komt er een pre-load online zodat je hier op tijd aan kunt beginnen. Het PlayStation Network staat er immers niet om bekend supersnelle downloads te verschaffen. Nu kan de digitale versie qua download gecomprimeerd zijn en kleiner uitvallen dan de 105GB die de disc nodig heeft, hoeveel dat is weten we nog niet.