In november start de beta van Red Dead Online als los component bovenop Red Dead Redemption 2. De grote focus ligt op de singleplayer bij de release van de game en later wordt hier een multiplayer component aan toegevoegd. Het beeldmateriaal van de console bundels vertelt ons echter iets meer dan enkel de benodigde installatieruimte, zo weten we nu ook iets over het online component.

Zo lezen we dat de PlayStation 4 een ‘timed exclusive’ heeft op nieuwe online content voor Red Dead Redemption 2. We wisten dat de PS4 exclusieve content zou krijgen, maar niet dat PS4-gebruikers content 30 dagen eerder zullen ontvangen. Als daar ook nog eens exclusieve content bij komt, dan is de PS4 eigenlijk het go-to platform voor Red Dead Online.

Een soortgelijke deal heeft Sony ook met Call of Duty, waarbij alle downloadbare content tot voor kort ruim 30 dagen eerder verscheen op de PS4, met Black Ops 4 is dat overigens 7 dagen eerder. Het lijkt er dus op dat men nu een soortgelijk partnerschap aangaat met Rockstar voor Red Dead Online.

Wat betreft het aantal spelers weet de doos ons ook iets meer te vertellen. Zo staat op de verpakking namelijk dat de game speelbaar is met 2 tot 32 spelers tegelijkertijd. Dit is dan ook meteen het enige detail wat we hebben, aangezien Rockstar nog niets heeft losgelaten over de werking of principes van Red Dead Online.