Bethesda was heel erg happig om tijdens de discussie over cross-play in Fallout 76 de schuld bij Sony te leggen. Sony heeft nu echter aangekondigd wel degelijk cross-platform play te gaan ondersteunen, maar dat het even tijd nodig had voor aanpassingen in hun service en bijbehorende voorwaarden.

Bethesda’s Pete Hines feliciteerde Sony op Twitter met het toevoegen van cross-platform play als optie voor geselecteerde third-party content. Hij gaf daarbij ook even aan dat hij veel ontwikkelaars kent die hier baat bij zullen hebben. Vervolgens zei hij dat Fallout 76 het niet zal ondersteunen vanwege verschillende redenen.

Vrij opmerkelijk, omdat hij begin juli nog aangaf dat Sony niet echt meewerkte daar waar Bethesda deze functie erg graag zou zien. Of Fallout 76 ooit cross-platform play krijgt, weet Hines niet. Wat wij nu in ieder geval wel weten is dat het niet alleen aan Sony lag. Hines werd er ook direct op aangesproken en hij zegt nu gewoon dat de game het niet ondersteunt, beetje slap excuus dus.