Sony is een beetje rommelig met het hele cross-play verhaal omgegaan, want na maanden stug nee blijven zeggen was er opeens een kans op cross-play. Eergisteren kondigde Sony aan dat ze het nu toch toe zullen laten voor Fortnite, maar hoe zit het dan met de rest?

Bethesda is weer teruggekrabbeld, omdat Sony maar nee bleef zeggen en dus zit het er voorlopig voor Fallout 76 niet in. Maar een andere goede kanshebber is natuurlijk Rocket League, want daarvoor zou cross-play een kwestie van een druk op de knop zijn, maar het ligt toch wat complexer.

Althans, die indruk wordt gegeven. Psyonix, ontwikkelaar van Rocket League is erg blij met deze verandering/vooruitgang, maar gaf tegelijkertijd aan dat het vooralsnog onduidelijk is wat dit voor Rocket League betekent. Alle vragen die hierover ontstaan kunnen het beste aan Sony gesteld worden, aldus Psyonix.

“We are really happy for the PlayStation and Fortnite communities and think that this is a great step forward. We know that Rocket League players and our own community want to know what this means for them as well, but we don’t have any updates at the moment. In the meantime, we recommend reaching out to PlayStation directly for any further comment.”