We hebben in het afgelopen jaar verschillende games gezien die na de release nieuwe features kregen. Dat is met de ‘update-er-op-los-cultuur’ van vandaag de dag niet zo vreemd. Ontwikkelaars en uitgevers voegen graag nieuwe content aan hun games toe om het zo langer in leven te houden en natuurlijk om fanatieke spelers tegemoet te komen. Binnen alle zaken die worden toegevoegd heb je natuurlijk de context specifieke updates, maar er is één algemene feature die steeds vaker terugkeert.

New Game+ is absoluut geen nieuw fenomeen, maar het is wel iets wat steeds vaker na de release wordt toegevoegd. Een wat ouder voorbeeld is Dishonored 2, die na de release een New Game+ modus kreeg. Recenter zagen we het met Assassin’s Creed: Origins, God of War, Far Cry 5 en Spider-Man gebeuren. Binnenkort krijgt Overcooked 2 een New Game+ modus en dan zijn we er vast nog een hoop vergeten. Je kunt dus wel stellen dat het een interessante feature is, omdat veel ontwikkelaars hier voor of na de release mee aan de slag gaan.

Dat brengt ons ook bij het punt van deze week, namelijk dat het gewoon standaard in games moet zitten. Het is blijkbaar populair genoeg om er een update en dus mankracht en tijd aan te spenderen, dat je je ook kunt afvragen of het niet gewoon efficiënter is om het vanaf dag één aan te bieden. Er zijn genoeg games die dat al gelijk bieden, maar alsnog is het niet per se een vast element. Tijd om dat te veranderen?

Uiteraard is deze modus niet in elke game even goed toepasbaar, maar als het zo is, dan waarom niet? Toch? Soms laat een modus als deze lang op zich wachten, omdat het maken vrij veel tijd kost. Soms zit er tussen de release van de game en een snelle release van zo’n modus alsnog teveel tijd, omdat je door een game heen kan razen waardoor je dus even in een gat valt. Of ben je een gamer die een game direct weglegt na het uitspelen en boeit zo’n modus je helemaal niet?

Wat het ook zijn mag, we zijn erg benieuwd naar jouw mening over New Game+. Moet het een standaard worden of vind je de huidige aanpak – dus per titel even aankijken of het nuttig is – prima? Of heb je het na één playthrough wel gezien? Laat het hieronder weten, we horen je uiteraard weer graag.