Rocksteady kennen we natuurlijk als de ontwikkelaar van de Batman: Arkham-serie. De laatste titel die de studio uitbracht was Batman: Arkham VR, maar dit meer een ‘ervaring’ dan een echt volwaardige game. Batman: Arkham Knight, de laatste game voor deze VR-titel dateert alweer van ruim drie jaar geleden. Het is dus wachten op de volgende game van Rocksteady, die volgens eerdere geruchten mogelijk rondom Superman zou draaien.

Nu is er echter een nieuw gerucht ontstaan over de volgende game van Rocksteady en als we dit verhaal mogen geloven, werkt de studio niet aan een Superman-game, maar aan een game van Justice League. Dit nieuwe gerucht verscheen via een bericht op 4chan. De anonieme gebruiker deelde aardig wat details, die we hieronder hebben opgesomd. Sommige details zijn best opmerkelijk te noemen, zoals het gerucht dat de game volgend jaar voor next-gen consoles zou moeten verschijnen.

  • De titel van de nieuwe game is nog niet zeker. Mogelijke namen die Rocksteady zou overwegen zijn Justice League: Crisis, Justice League: New Crisis en Justice League: Infinite Crisis.
  • De Justice League game van Rocksteady zou volgend jaar moeten verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Scarlett (dit is de codenaam voor de volgende Xbox-console) en pc. De nieuwe Xbox zou later dit jaar aangekondigd worden, met een verdere onthulling in het begin van 2019. De PlayStation 5 zou ook begin volgend jaar onthuld worden.
  • Het gaat hier om een game die zowel in singleplayer als coöp te spelen is. Spelers kunnen tussen personages wisselen, net als in Batman: Arkham Knight. Het verhaal kan alleen of in coöp gespeeld worden, maar er is ook nog een extra modus die volledig op multiplayer gericht is.
  • De titel valt onder de noemer ‘games as a service’, dus spelers kunnen veel DLC verwachten. De game zou worden uitgebreid met episodische uitbreidingen.
  • Personages die de game zou bevatten zijn Superman, Batman, Wonder Woman, Flash (waarschijnlijk Wally), Green Lantern (Hal), Cyborg en Aquaman.
  • Er zijn verschillende steden in de game aanwezig, waaronder Metropolis, Gotham en Keystone. Meer steden zullen via DLC worden toegevoegd.
  • De grote schurk in de game zou Starro zijn. Episodische uitbreidingen brengen onder andere Brainiac en Darkseid met zich mee.
  • In het verhaal bevinden de superhelden zich nog in de beginfase van hun ‘carrière’. Ze zijn dus nog niet zo bekend.
  • Qua gameplay zou de Justice League game van Rocksteady hetzelfde spelen als de Batman: Arkham games. Wel is de gameplay meer verfijnd en ‘open’. Dit laatste zou volgens de bron betekenen dat sommige personages bijvoorbeeld kunnen vliegen.
  • Zoals eerder gemeld zal DLC onder andere nieuwe steden aan de game toevoegen. Ook zullen er personages als DLC verschijnen, waaronder Green Arrow, Hawkgirl en Martian Manhunter. Rocksteady zou de game jarenlang willen ondersteunen met nieuwe updates en content.

We kunnen wel stellen dat de bron erg veel over de Justice League game van Rocksteady schijnt te weten. Iedereen kan echter zomaar iets om internet plaatsen, dus waarom zou dit nieuwe gerucht betrouwbaar zijn. Wel, er zijn enkele interessante aanwijzingen die dit gerucht wat weten te ondersteunen.

Rocksteady heeft eerder al easter eggs in hun games gestopt die hinten naar hun volgende titels. In een uitbreiding van Batman: Arkham Knight is een easter egg te vinden, waarbij je Starro kunt spotten. Volgens dit nieuwe gerucht is Starro een belangrijk personage in het verhaal van de Justice League game. Mogelijk is deze easter egg dus ook een hint.

Een andere sterke aanwijzing is dat het domein justiceleaguecrisis.com eigendom is van Warner Bros., het moederbedrijf van Rocksteady. Dit domein is eerder dit jaar opnieuw vastgelegd. Opvallend is ook dat moderators van de Batman: Arkham subreddit berichten over dit gerucht snel verwijderd hebben, iets dat nauwelijks gebeurt bij soortgelijke berichten.

Ook komen recente vacatures van Rocksteady overeen met enkele van de bovenstaande details. Zo was de ontwikkelaar op zoek naar multiplayer testers en gespecialiseerde ‘games as a service’-managers. Ook was de studio specifieke op zoek naar medewerkers voor een ‘next-gen’-project en mensen die kennis hebben van veel stripboeken.

Al met al zijn er dus best wat aanwijzingen die ervoor zorgen dat dit nieuwe gerucht best realistisch lijkt. Of het klopt is natuurlijk niet te zeggen, dus neem alle informatie voorlopig wel met een korrel zout. Hopelijk komt Rocksteady snel met de eerste informatie over hun nieuwe game. Kijk jij uit naar een Justice League game?