Eind vorig jaar kwam The Sims 4 uit voor de consoles, nadat de game drie jaar eerder al voor de pc verscheen. Het grootste verschil tussen de ervaring op de consoles en de ervaring op de pc is natuurlijk de besturing. Bij een game als The Sims wordt besturing met een toetsenbord en muis over het algemeen als beter ervaren dan besturing met een controller.

Voor spelers van The Sims 4 op de PlayStation 4 en Xbox One is er nu goed nieuws. De console-versies van de game krijgen namelijk ondersteuning voor toetsenbord en muis. Dit is via Twitter onthuld. Vanaf wanneer de game op de consoles te spelen is met toetsenbord en muis is niet bekend. Dit kan mogelijk nog even duren, want er werd wel bij gemeld dat het een flinke opgave is om dit mogelijk te maken.

Toch is het in ieder geval goed nieuws dat ondersteuning voor toetsenbord en muis voor The Sims 4 onderweg is. Overigens werd er ook benadrukt dat degenen die de game liever met een controller spelen gewoon nog verbeteringen in de besturing kunnen verwachten op basis van feedback die gegeven wordt.