Al sinds de release van de PS4 Pro in november 2016 heeft de console dezelfde prijs. Af en toe zijn er wel bundels geweest die ervoor gezorgd hebben dat je met enige korting de console inclusief game kon aanschaffen, maar een echte prijsverlaging voor het basis model is er niet geweest. Daar komt nu verandering in, want de PS4 Pro krijgt voor het eerst sinds de release een degelijke prijsverlaging.

Vanaf 12 oktober is de console in Japan namelijk verlaagd met 5000 yen, wat neerkomt op ongeveer $45 of €38. Opvallend genoeg gaat het hier ook om een nieuw PS4 Pro model, met versienummer CUH-7200BB02. Deze is hoogstwaarschijnlijk inmiddels ook al goedkoper om te produceren en laten we ook meteen hopen dat deze stiller is, de huidige modellen zijn immers net straaljagers bij intensieve games.

De kans is groot dat het Westen ook snel een prijsverlaging krijgt, in ieder geval met Black Friday verwachten we leuke deals voor de PS4 Pro. Momenteel is de console relatief slecht voorradig bij veel retailers, maar mogelijk komt dit omdat Sony dit najaar een nieuw model gaat pushen, de CUH-7200BB02 dus.