Special: 7 features die de PlayStation 5 nodig heeft

Special: Features die de PlayStation 5 nodig heeft – Begint het al te kriebelen? De komst van een nieuwe generatie consoles lijkt soms dichtbij, maar soms ook zo ver weg. Het is in november goed en wel 5 jaar geleden dat de PlayStation 4 verscheen en dus weten we dat het nu niet lang meer zal duren tot de PlayStation 5 er aan komt. Er zijn dit jaar een paar goede exclusives voor de PS4 verschenen en er zitten er ook nog wat in de pijplijn, maar daarna wordt vermoedelijk naar de introductie van de PS5 toegewerkt. Wij begonnen alvast even te dagdromen en we hebben onze ideeën van wat de PS5 straks zoal moet gaan bieden voor je uiteen gezet.

1. Meer opslag, maar ook sneller

De PlayStation 4 ‘500 Million’ editie is al een stap in de goede richting, deze PS4 is namelijk uitgerust met een harde schijf van 2TB. Uiteraard, je kunt bij de PS4 gemakkelijk zelf de harde schijf vervangen, maar daar heeft niet iedereen zin in. Gebruik je de back-up functie niet, dan moet je immers de fabrieksinstellingen herstellen, games opnieuw downloaden en installeren, savegames terugzetten en ga zo maar door. Dat laatste is vaak het geval, want voor de back-up functie heb je weer een externe HDD nodig met veel ruimte.

We zien daarom graag dat de PS5 standaard met een wat grotere schijf geleverd wordt en dat het upgraden van de HDD een ander doel krijgt. Het is immers vooralsnog lastig om elke PS5 standaard met een SSD te verschepen omwille van de kosten, maar ondersteuning hiervoor zou fijn zijn. De hardware van de PS4 biedt geen volledige compatibiliteit voor SSD’s, waardoor niet het maximale uit deze razendsnelle schijfjes wordt gehaald. Ja, het werkt, er is snelheidswinst, maar niet op de maximale capaciteit die mogelijk is met een SSD.

Laat het upgraden dus vooral over aan de techneuten die er het geld voor over hebben om zo’n 2TB SSD in de PS5 te stoppen. Lever de PS5 in ieder geval standaard met een 2TB harde schijf van 7200RPM. Het zou overigens mooi zijn als Sony als extra een cache kon inbouwen voor zo’n handig M.2 schijfje van pak en beet 128GB, die gebruikt kan worden voor de meest gespeelde games, maar dat laten we aan de technische architecten van Sony over.

2. Backwards compatibility

Mochten we een nieuwe generatie binnenstappen op de traditionele manier, dus een nieuwe console die echt een stap vooruit is qua mogelijkheden ten opzichte van de PS4, dan zouden we graag backwards compatibility voor PS4-games willen zien. De kans bestaat uiteraard dat de PS5 straks niets meer is dan een veredelde PS4 Pro en dus eigenlijk nog binnen het PS4 eco-systeem fungeert met nieuwe games die ook werken op de PS4. Pakt Sony het op de traditionele manier aan? Dan zitten we niet echt meer te wachten op remaster nummer zoveel, veel PS4-games gaan immers prima met de tijd mee en als we weer investeren in een nieuwe generatie, willen we deze titels gewoon blijven behouden.

De PS4 backlog is bij velen ongetwijfeld nog veel te groot om al afscheid te nemen van deze generatie, dus backwards compatibility zou een welkome terugkeer kunnen maken. Wat betreft PSOne/PS2/PS3 games zien we graag dat Sony de PlayStation Now functionaliteiten verder gaat uitbreiden. Het is het nu allemaal net niet en een betere integratie binnen de PS5 zou fijn zijn. Sowieso zien we graag meer games, maar dan moet wel de input-lag aangepakt worden. Verschillende PS2 klassiekers zijn native of via PlayStation Now niet optimaal speelbaar, want de input-lag gooit teveel roet in het eten.

3. Verbeterde virtual reality integratie

Dat kleine kastje wat men een ‘Processing Unit’ noemt bij PlayStation VR? Die kan dus niet meer hè. We verwachten dat de PS5 het gebruik van virtual reality naar een hoger niveau tilt. Dat betekent niet alleen een vernieuwde headset, maar ook een console die in staat is om zonder een spinnenweb aan kabels alles te verwerken. Het liefst zien we een speciale poort waar je de headset in-plugt en dan nemen we genoeg met een enkele kabel die van de PS5 naar de headset gaat. Draadloos geniet uiteraard de voorkeur, maar we begrijpen dat het uitermate lastig is deze bandbreedte over Bluetooth of een ander draadloos protocol te sturen.

4. De terugkeer van PlayStation Move

De PlayStation Move is al een relatief oud product, maar op de PS4 nog altijd even relevant, vooral als je VR-games speelt. Toch zien we graag een make-over van deze opzienbarende stokken met lichtgevende bollen er bovenop. Het mag allemaal wat volwassener, futuristischer en vooral nauwkeuriger. Motion controls worden hevig onderschat, want wanneer het goed werkt kun je uiterst vermakelijke games maken en spelen. Neem bijvoorbeeld het spelen van shooters of ping-pong, met degelijke motion controllers een prettige bezigheid. We zien op virtual reality gebied dus graag verbeteringen, waaronder nog meer accurate motion control, want daar is nu lang niet altijd sprake van bij games.

5. Stil, koel en klein

De tijd van VHS-recorders en luid draaiende ventilatoren laten we graag zover mogelijk achter ons als het gaat om consoles. De PlayStation 4 Pro is een console die bij momenten ontzettend veel lawaai maakt en hetzelfde geldt voor de launch modellen van de gewone PS4. Dit moet Sony echt aan gaan pakken en Microsoft liet al zien hoe het moet met de Xbox One X. Deze laatstgenoemde is muisstil, of die nu in een kast staat, zware games draait of wanneer het uitermate zonnig is buiten; de Xbox One X maakt amper lawaai. Dit verwachten we ook van Sony met een nieuwe console. Het liefst zien we deze ook zo compact mogelijk, nog een gebied waar ze een lesje kunnen leren van Microsoft.

6. Mooiere games en meer rekenkracht

Voorheen lag de focus bij het introduceren van een nieuwe generatie consoles vooral op de grafische prestaties, bij Sony en Microsoft tenminste. Nintendo koos bijvoorbeeld vooral voor innovatie en nieuwe manieren van spelen en hecht minder waarde aan grafische vooruitgang. Het zit echter in Sony’s DNA om flinke sprongen vooruit te maken op dit gebied, dus het is niet zo gek dat dit met de PS5 (hopelijk) ook weer zo zal zijn.

Afhankelijk van wanneer de PS5 uit gaat komen en met de gedachte dat dit ook weer voor €399,- zal zijn, moeten we natuurlijk rekening houden met de nodige beperkingen. Het is ook goed mogelijk dat het verschil tussen de PS4 Pro en PS5 niet heel erg merkbaar zal zijn wanneer de PS5 bijvoorbeeld volgend jaar al uitkomt. We gokken zelf echter op een release in 2020 en verwachten dan wel dat Sony met hardware weet te werken die games behoorlijk weten te verrijken ten opzichte van nu. Er valt nog altijd veel winst te behalen rond de presentatie van licht en schaduwen en verder hopen we natuurlijk dat 60 fps ooit de standaard gaat worden. Hoewel de kans altijd aanwezig blijft dat ontwikkelaars betere graphics verkiezen boven een hogere framerate.

We zagen met de PS4 Pro al wel de komst van de keuze tussen performance of kwaliteit en we hopen dat de PS5 dit voortzet. Afhankelijk van het type game dat je speelt, is 60 fps nu eenmaal een big deal, minder dan 4K dat soms is. De ultieme droom blijft natuurlijk native 4K met 60 fps, maar we moeten vandaag de dag dan nog teveel inleveren op details en randzaken waardoor dit geen realistisch beeld is. Het is immers toch wel fijn wanneer gras op een realistische manier beweegt en de zonnestralen mooi door de blaadjes heenkomen.

7. Remote-play

We hebben een voorproefje gekregen met de PS4 hoe het is om games ook op een afstand te spelen. Het hele idee dat je verder kunt spelen met Call of Duty op het toilet is echter toch iets te mooi gebleken. De PlayStation Vita is inmiddels zo goed als dood en de enige vormen van Remote-play die nu nog relevant zijn, is via de pc/Mac of met je Xperia-telefoon. Niet heel spannend allemaal en alhoewel je op een Macbook prima games als Persona 5 via Remote-play kunt spelen, is het ‘m allemaal net niet.

Als we kijken naar de buren zien we dat Microsoft met Xbox Anywhere een soortgelijk alternatief aanbiedt. Heb je een Xbox One, dan weet je uit ervaring wellicht dat dit ongeveer net zo werkt als Sony’s pc-app. Je kunt op je pc games vanaf de Xbox One streamen, maar ook hier geldt weer dat het niet heel spannend is en bovendien loopt het lang niet altijd even soepel. Leuk voor de wat simpelere games, maar wees eens eerlijk, als je achter een pc zit kun je waarschijnlijk net zo goed ook achter je console gaan zitten.

Nintendo daarentegen heeft de ultieme oplossing, een hybride console. Onderweg spelen doe je op de tablet die thuis als console fungeert middels een docking station. Werkt perfect, niets op aan te merken, maar je moet niet verwachten de soortgelijke rekenkracht te krijgen die een Xbox One en PS4 te bieden hebben. Dat is een concessie die Sony hoogstwaarschijnlijk niet gaat maken als ze met een hybride console komen, maar in zekere zin is dat natuurlijk wel de way-to-go.

Om Remote-play uitstekend te kunnen laten werken heb je een toegewijd apparaat nodig die specifiek is gemaakt voor Remote-play. Zie het als een soort uitgeklede PS Vita of een extra controller voor de console. Het enige wat je nodig hebt zijn knoppen, een degelijk scherm van minstens 720p, een batterij en de optie tot communicatie met de PS5. In hoeverre ze zo’n apparaat uitbreiden met Wi-Fi of 4G-functionaliteit, dat is aan Sony. In de basis zou het natuurlijk fijn zijn als je de PS5 mee zou kunnen nemen om via een degelijke internetverbinding je games te kunnen streamen. Qua benaming is het niet zo lastig, want plak er de noemer ‘PlayStation Now Go’ op en iedereen weet meteen waar het over gaat.

Het argument dat je smartphone alle functionaliteiten van (thuis)apparaten overneemt gaat voor deze toepassing simpelweg niet op. Fatsoenlijk gamen vraagt om fysieke knoppen en die heeft je smartphone tegenwoordig niet meer. Dat wil je overigens ook niet, game knoppen op je smartphone, dat heeft Sony al eens bewezen met de Xperia Play. Onderweg gamen is vandaag de dag simpelweg erg belangrijk, maar handhelds redden het gewoon niet meer en smartphones zijn voor de grote games niet krachtig genoeg. Een compacte accessoire specifiek voor Remote-play en/of PlayStation Now, zou met de juiste uitvoering beter aansluiten op onze gaming behoeftes.

Wat denk jij?

Het introduceren van een nieuwe generatie consoles vraagt vandaag de dag meer aandacht dan vroeger. Je komt er als fabrikant niet meer mee weg door er simpelweg een nieuwe processor en GPU in te drukken en het een PS5 te noemen. Sony moet vooral op de randzaken gaan letten, zoals naadloze integratie van virtual reality en het aanbieden van extra functies zoals Remote-play. De genoemde punten in dit artikel zijn uiteraard vooral onze interpretatie van wat een PS5 eventueel zou kunnen of moeten gaan introduceren/bieden, als er überhaupt een PS5 komt in welke vorm dan ook. Jij hebt vast ook goede ideeën of je kijkt anders tegen deze punten aan, hieronder is uiteraard ruimte om je zegje te doen.

51 reacties

 1. Anoniem -   
  66.249.7.xxx's avatar

  Laten we simpel beginnen:
  Het fatsoenlijk functioneren van het Sony Netwerk en Store. Als ze dat fatsoenlijk op orde kunnen brengen, kunnen we eens gaan kijken wat we nog meer willen.

 2. Anoniem -   
  66.249.7.xxx's avatar

  leuk dat de xbox one x even word aangehaald maar die is echt niet altijd even stil….

 3. Anoniem -   
  212.178.136.xxx's avatar

  Stoppen met AMD GPU’s en overstappen naar Nvidia met NVIDIA RTX Ray Tracing ondersteuning. Ook goed voor Nvidia gameworks, hairworks, ect.
  Het is nog een toekomst dingetje, maar ik denk dat de PS5 ook nog wel even op zich laat wachten 🙂

 4.    318 XP
  Gio-the-Gamer's avatar

  Ik ben in grote lijnen mee eens, behalve punt 4 en 7 vind ik persoonlijk niet zo belangrijk. Ik hoop wel op een UHD disc drive, standaard 4K/60fps en backward compatibility met Ps4 spellen.

  Maar vooral..naar een snelle release!! 🙂 Hungry for it, wat het ook mag kosten! Ik ben een gamer.

 5.    12 XP
  Jsf16stealth's avatar

  Een optische of dts digital sound zou ook wel fantastisch zijn doormiddel van wat extra poorten aan toe te voegen heb ik nu niet via mijn Ps4 slim maar wel op mijn Xbox One

 6. Anoniem -   
  217.123.72..xxx's avatar

  @66.249.7.xxx: xbox one x maakt heeeeeel af en toe een paar seconden wat geluid, maar dan houdt het ook op. Het is 98 procent van de tijd echt stil

 7.    425 XP
  tielo's avatar

  – Meer usb poorten zowel aan de voorkant, achterkant als zijkant. Zo kan er makkelijk een toestenbord en muis worden aangesloten, 2 controllers, een move controller oid, een Lego Dimension oid en externe harde schrijven.
  – 4K blu-ray speler (meer opslag omdat games nu rond de 100mb zullen gaan zijn door hogere textures enz)
  – Verkoop 2dehands digitale games

 8. Anoniem -   
  2a02:1811:ce0c:df00:3d60:e504:28d8:b.xxx's avatar

  @66.249.7.xxx: Alsof PSN wekelijks down is… Ik game veel online en ondervind vrij weinig last van storingen in het netwerk.

  De store zelf is traag en outdated though.

 9. Anoniem -   
  84.241.195.xxx's avatar

  Het koel houden van bier zou chill ziijn.

 10.    3856 XP
  20style [20]'s avatar

  Xbox one heeft echt uit hun fouten geleerd eerst leek het op een vhs recorder en nu is het de krachtigste console die ook muis stil is, fh4 ziet er echt prachtig uit. Ondanks de weinige exclusieve blijf ik het een prachtige console vinden. Ook de pro vind ik zalig er zijn sws punten waar ze moeten op letten in de toekomst voor de ps5, ik weet zeker dat Sony dit gaat overtreffen! Heb ook geruchten gehoord over cloud gaming? Is dit het einde van de fysieke games moeten we dan 69 euro betalen voor een game lol

 11.    1078 XP
  Melvin's avatar

  Ben het eens met 1..2..5 en 6

 12. Anoniem -   
  85.144.30..xxx's avatar

  Klein, still en cool. En vervolgens zeggen krachtiger, diegene die dit geschreven heeft ook maar enig benul waar hij het over heeft? Ja je kan zeer krachtige kleine laptops krijgen, VOOR EEN KLEIN FORTUIN. Doe mij maar iets groter en krachtig en betaalbaar.

 13. Anoniem -   
  83.86.161..xxx's avatar

  Als de PS5 geen games op native 4K kan afspelen met een stabiele framerate van 60 per secondes (60 fps) en HDR12/Dolby Vision niet ondersteund, blijf ik gewoon op m’n PS4 Pro.

 14.    145 XP
  Harry_Handgranaat's avatar

  Iets met open deuren intrappen dit

 15.    1830 XP
  ps4 ps4's avatar

  graag 4TB sony

  mvg

 16. crew Management -    4886 XP
  M4GN3T's avatar

  @85.144.30..xxx: one X doet ‘t toch ook

 17. Anoniem -   
  82.73.198.xxx's avatar

  @212.178.136.xxx: wil jij 1000 euro voor een console betalen?

 18.    483 XP
  da5ke's avatar

  Backwards compatibility
  En remote play zou voor mij wel een belangrijk argument zijn.

 19. Anoniem -   
  188.206.10.xxx's avatar

  Punt 4, so true

 20. Anoniem -   
  143.179.11.xxx's avatar

  Ga hem gelijk kopen op de dag van de release.

 21. Anoniem -   
  143.179.11.xxx's avatar

  @82.73.198.xxx:

  Opzich 1000 je doet er jaren mee. Ik kom van pc ben dat wel gewend, daar is het nog dubbel zo duur.

 22.    2014 XP
  Nasislike's avatar

  @66.249.7.xxx: PSN werkt prima?

 23.    227 XP
  M3blaze's avatar

  Een smooth werkende menu en ps store.
  Een touchscreen waar nu de touchpad zit.
  De optie om digitale dingen kado te geven vanuit de store.
  Graphics waar je U tegen zegt.
  4k blue ray speler.
  Backwards compatibel met de Ps4.
  Mogelijkheid om aangekochte digitale games terug te geven en geld terug te krijgen.
  Dat je bij launch al verschillende kleuren kan kiezen.
  En mij verassen met nieuwe elementen.

 24.    4816 XP
  tyger1's avatar

  Als de ps5 maar een schappelijke prijs heeft is genoeg voor mij 🙂

 25. Anoniem -   
  80.114.6..xxx's avatar

  60fps en BC zijn het enige wat ik wil. Ps5 mag ook rustig 500-600 euro kosten

 26. Anoniem -   
  84.105.218..xxx's avatar

  Gwoon een ps5 voor 400 en een ps5 pro voor 600 op de release,wil je betere specs doe dan gewoon 2 ps5 op de markt.Denk dat iedereen daar blij van wordt.

 27. Anoniem -   
  143.179.11.xxx's avatar

  @80.114.6..xxx:

  Before christus ?

 28. Anoniem -   
  62.140.137.xxx's avatar

  @143.179.11.xxx:

  Backwards compatibility.

 29. Anoniem -   
  62.194.68..xxx's avatar

  Een nieuw ontworpen controller. Ik zou graag ipv de rechte stick, bijvoorbeeld, een trackball willen hebben. Alles wat aimen meer op een muis laat lijken. De huidige controllers met shooters is in mijn oogen dramatisch.

 30. Anoniem -   
  2a02:1810:480d:b600:10e9:2b64:61f5:7.xxx's avatar

  Ik wil gewoon een 4k blue ray speler ingebouw in de console.

 31. Anoniem -   
  31.161.148..xxx's avatar

  Met al deze persoonlijke wensen van de auteur kom je al gauw richting een prijskaartje van een reguliere macbook maar dat is natuurlijk niet de bedoeling want (punt 8) het mag ook weer niets kosten he……

 32. Anoniem -   
  217.103.26.xxx's avatar

  Denk dat Sony met 2 consoles komt in 2019..
  Maar het is lastig te raden met wat ze precies komen..
  Er zijn heel wat suggesties ..
  En vind het allemaal te complex..
  Ik Wacht wel af de komende maanden..
  Nu de psx 2018..komt..
  Zal Sony een PlayStation 5 Keynote gaan organiseren in het voorjaar van 2019 verwacht ik ..
  Met de punten 1,2,3,5 en 6 ben ik het mee eens.

 33. Anoniem -   
  82.72.253.xxx's avatar

  Ps5 500euro

 34.    1001 XP
  Jason28's avatar

  Dolby atmos, uhd player, bc, fatsoenlijke online dienst, support voor harmony afstandbedieningen zonder hub. Antwoord op gamepass. Tja xbox heeft het allemaal al, ik vind de ps4 op de exclusives na flink achterlopen op de xbox momenteel. Werk aan de winkel voor Sony.

 35.    8371 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @66.249.7.xxx: Ik snap nooit echt wat het probleem is bij mij werkt het 99,9% van de tijd?

 36.    8371 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @M4GN3T: Nu nog wat games. 😉

 37.    464 XP
  rainking's avatar

  Zou mooi zijn als-ie PlayStation 5 spellen kan afspelen. Verder geen specifieke wensen.

 38. Anoniem -   
  86.81.237.xxx's avatar

  ik denk dat op de aankomende E3 2019 Sony de PS5 gaat onthullen. En dat de release date rond 2020 zal zijn.

 39. Anoniem -   
  62.163.7.xxx's avatar

  @66.249.7.xxx: ultra plus punt, dat zou een supersstap zijn

 40. Anoniem -   
  145.133.2.xxx's avatar

  @66.249.7.xxx:

  laten we simpel beginnen:
  je praat onzin. Alles werkt bij mij prima en elke dienst heeft wel is storing, dus ook het PSN (overigens heeft het er dit jaar naar mijn weten maar 3 keer uitgelegen)

 41.    5877 XP
  7th-son's avatar

  1 een werkende playstation store. (het liefst instant) En een betere UI
  2 sneller en krachtiger lijkt mij voor de hand liggend.
  3 kleiner hoeft van mij niet zo zeer, bij innovatie van nieuwere en krachtigere hardware blijft een console in het begin gewoon groot, dat is vrij logisch volgens mij. Later word alles kleiner met dezelfde kracht, en kan dus de slim weer uitgebracht worden.
  4 VR hardware integratie (dus niet de bril zelf dan he, wijsneuzen, lijkt mij ook logisch als ze daar mee door willen gaan
  5 DOLBY ATMOS ondersteuning!!
  6 UHD ondersteuning
  7 4k/60fps is een goeie!
  8 hogere opslag (2TB) zou mooi zijn
  9 Remoteplay/Shareplay zijn beide een leuke toevoeging, meer van dit!

 42. Anoniem -   
  40.77.167..xxx's avatar

  Ik wil gewoon Netflix voor Games a la Geforce Now.

 43.    109 XP
  Starscreamer's avatar

  Heel simpel.
  Gooi het in abonement vorm net als Netflix en stream games.
  Zo heb je altijd up-to-date super graphics
  Een opgepoetste PS Now waarbij je alleen nog een stream kastje hoeft te hebben.
  Het staat nu nog in de kinderschoenen maar over een paar jaar moet het toch wel lukken?

 44. Anoniem -   
  17.58.100.xxx's avatar

  punt 2,3 en 4 kunnen met totaal niet interesseren. Ik wil gewoon een apparaat dat snel is, en weinig geluid maakt.

 45.    1498 XP
  Dippiedoe's avatar

  Mij maakt het vrij weinig uit, zo lang hij maar gewoon goed en snel functioneert. En niet meer gaat kosten dan 400 of 500 euro, al verwacht ik dat ook niet.

 46.    331 XP
  Rhythmicjoint's avatar

  Heb nu ook 2 TB erin zitten die ook vol is. Juist daardoor is de User Interface echt traag. Dat mag ook wel verbeterd worden.

 47. Anoniem -   
  2a02:a03f:4e14:af00:50ac:1551:8564:9.xxx's avatar

  De keuze voor AMD chips (APU) vind ik een goede, aangezien Nvidea chips stuk prijziger zijn. Voor mij is het belangrijkste 60 fps op een 1080p scherm (alle games). Schandalig dat dit niet de standaard is, sinds 2010 al mogelijk om met meer dan 60 fps te gamen op de pc.. Meer opslag en vergelijkbaar gameportfolio en ik ben weer van de partij bij Playstation. Wel hoop ik dat de prijs gelijk blijft, anders ben je beter af met een PC.

 48. Anoniem -   
  2a02:a03f:4e14:af00:50ac:1551:8564:9.xxx's avatar

  Na 5 jaar mogen onze verwachtingen weer wat hoger liggen dan 2 jaar geleden. Ook de specs & kunnen van andere consoles laten ons dromen van verschillende dingen in deze nieuwe console. Laat ons hopen dat ze verschillende van deze punten integreren aan een betaalbare prijs. Ik denk niet dat velen een probleem hebben om 499€ te betalen ipv 399€ indien hierdoor de M2 integratie voor de gespeelde games gebruikt wordt en ze hierdoor 60fps halen op 4k en daarnaast een 2TB als standaard van storage bij leveren. Dit zijn nu eenmaal hardware stukken die zijn prijs hebben. Ik denk dat we midden volgend jaar de eerste teasers wel zullen zien en ik hoop dat het geen veredelde PS4, PS4 Pro of gelijkaardige opvolger zal worden. Voor mij moet het beter Moederbord, CPU, GPU, Hardware, enz zijn. We staan op technologisch vlak 5 jaar verder, dit mogen we merken. Trouwens voor draadloze communicatie staat 5G ook al veel verder en kan deze technologie gerust voor verschillende oplossingen zorgen.

  Als je het hebt over de geluidloosheid, koeling, integraties van software, enz zijn dit dingen dat Sony continu moet aan werken en dit wordt voor mij al voldoende bekostigd door elk percentage dat ze krijgen uit hun verkoop. Al is dit nu door games, PS plus, consoles, accessoires, enz

 49. Anoniem -   
  145.131.215.xxx's avatar

  Word er bij punt 5 nu zonder blikken of blozen beweert dat de ps4 minder compact is dan de xbone?

 50.    98 XP
  Koffiekop's avatar

  Alle opties die in de special worden genoemd zijn niet meer dan upgrades. Ik wil juist een console die vernieuwend is, zoals de PS2 en de PS3 dat waren. Natuurlijk, betere graphics, SSD, backwards compatible, 4K, stil, klein en koel zijn allemaal leuk en aardig, maar niet echt vernieuwd te noemen. Ik wil echt weer verrast worden. Dat moet er echt out-of-the-box gedacht gaan worden. Ik reken dat de heren bij zowel Sony als Microsoft allang bezig met iets waar wij als consument nog niet aan gedacht hebben.

 51. Anoniem -   
  83.83.229..xxx's avatar

  Hebben jullie dit ook naar Sony gestuurd?
  Ze zullen vast wel luisteren.