Special: Wij stellen ons eigen FIFA 19 Ultimate Team dreamteam samen – FIFA 19 is nu een paar dagen verkrijgbaar en elke voetballiefhebber is ongetwijfeld al druk bezig met de game. In Ultimate Team kan je zoals altijd weer een eigen team samenstellen van voetballers die her en der spelen of al gestopt zijn. De hoeveelheid spelers is zoals vanouds enorm groot en daarom zijn we hier eens ingedoken om te kijken of we het ideale elftal kunnen samenstellen. Dat brengt ons tot een creatieve samenstelling van topvoetballers door de jaren heen, maar dat is dan slechts één van de vele mogelijkheden.

Eindeloze mogelijkheden

Als je een beetje bekend bent met Ultimate Team, dan weet je dat de mogelijkheden eindeloos zijn om een eigen elftal samen te stellen. Uiteraard is het afhankelijk van welke spelers je tot je beschikking hebt en tevens hangen hier secundaire voorwaarden aan vast. Denk hierbij aan spelers uit hetzelfde land, dezelfde competitie, dezelfde club, de chemie onderling en meer. Om dat tot in detail te specificeren gaat wat ver, maar alsnog hebben we een leuk elftal samengesteld waarmee we denken te kunnen domineren.

Geen zin om lang te moeten blijven spelen in de hoop dat je de beste voetballers ooit eens weet te bemachtigen? Je kunt ook sneller nieuwe spelers vrijspelen met FIFA Points. Om online te gamen heb je bovendien een PSN Plus abonnement nodig en dat alles kun je op een praktische manier aanschaffen via onze vrienden van Startselect. Bestel wat je hebben wilt en de code verschijnt vrijwel direct in je mailbox.

Keeper

Als we een keeper moeten aanwijzen die we heel erg graag in ons doel zouden willen hebben staan, dan valt de keuze al snel op David de Gea. Hij speelt momenteel bij Manchester United en kent een algemene rating van 91. Dat is uiteraard bijzonder hoog en dat geeft direct de garantie op een goede ballenstopper. Hoewel onze verdediging ijzersterk is, weet je maar nooit wie er doorheen komt. Een keeper die de ervaring en skills heeft om alle gevaarlijke ballen af te slaan is daarom cruciaal.

Natuurlijk zit er ook iemand op de bank als vervanger en dan gaat onze voorkeur uit naar Jan Oblak (90), uitkomende voor Atletico Madrid.

Verdediging

De verdediging voor de keeper is natuurlijk van ontzettend groot belang en daarin gaan we voor een erg gevarieerde opstelling. Zo zijn Roberto Carlos (91) en Paolo Maldini (94) twee grootheden uit het verleden. Gezien die aanwezig zijn in FIFA 19, is het natuurlijk zo klaar als een klontje dat we die voor de neus van de keeper zetten. Onze voorkeur geniet overigens een 4-3-3 opstelling, dus ter aanvulling zetten we graag Diego Godin (90), spelende bij Atletico Madrid en Sergio Ramos (91), spelende bij Real Madrid, in de verdelingslinie, om daarmee alle inkomende aanvallen af te wenden.

Maar laten we ook de bankzitters niet vergeten, want goede vervanging is cruciaal om staande te blijven op het veld. Hiervoor gaat onze keuze uit naar Javier Zanetti (92) en Allesandro Nesta (92) (beiden ICONS). Aanvullend hierop geniet onze voorkeur Jan Vertonghen (87) en Giorgio Chiellini (89). Uitkomende voor respectievelijk Tottenham Hotspur en Juventus.

Middenveld

De eerste lijn van opvangers bij een tegenaanval alvorens de verdediging echt aan het werk gezet wordt en tevens de cruciale motor om aanvallend spel op te bouwen, is natuurlijk het middenveld. Voor dit middenveld kiezen we drie actieve spelers die uitkomen voor Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea. Om precies te zijn gaan we dan voor Kevin de Bruyne (91), Christian Eriksen (88) en N’Golo Gante (89). Met die drie is er een heel erg solide middenveld present en voor de bankzitters hebben we ook uitsluitend nog actieve spelers.

Zo is het natuurlijk ideaal als je David Silva (89), Luca Modric (91) en Paulo Dybala (89), uitkomende voor Manchester City, Real Madrid en Juventus, achter de hand hebt, mocht het er creatiever aan toe moeten gaan op het veld.

Aanvallers

En nu is het tijd voor de aanvallers van ons elftal. Uiteindelijk toch de belangrijkste spil in een complete opstelling, want zij kunnen je team naar de overwinning schieten. Qua aanvallers is de keuze echt bizar groot, maar toch mag onze selectie niet bepaald verrassend zijn. Puur op basis van statistieken heb je een flinke hoeveelheid om uit te kiezen, maar Messi (94) en Ronaldo (94) mogen uiteraard niet ontbreken. De derde plek in de aanvalslinie is weggelegd voor Pele (95) wat het aanvalstrio helemaal compleet maakt.

Hoe zit het dan met Johan Cruijff, horen we je al denken? Wel, maak je geen zorgen. Ook die maakt deel uit van het team. Cruijff (94) zit samen met Maradona (91) en van Basten (93) op de bank als ultieme vervanging van het huidige aanvalstrio. Kortom, je bent als team haast onverslaanbaar met de drie aanvallers op het veld en de drie legendes als extra troef achter de hand.

Wees creatief

Zoals in de inleiding al aangegeven is dit slechts één van de ontelbare hoeveelheid samenstellingen die mogelijk is. Hiervoor moet je uiteraard wel de spelers in kwestie hebben en we weten allemaal dat het lastig is om die snel te bemachtigen. Toch mogen we altijd dromen dan wel fantaseren, niet?

De game blijven spelen geeft je de mogelijkheid om pakjes met nieuwe kaarten te openen en het is dan vooral hopen dat die ene sterspeler er inzit. Wat dat betreft, heel veel succes met FIFA 19 het komende jaar en als jij een betere samenstelling weet dan het bovenstaande elftal (met bankzitters), dan nodigen we je uit om dat hieronder te laten weten!