Eind vorig jaar liet Media Molecule weten dat Dreams in 2018 zou uitkomen, maar dat er eerst nog een beta zou plaatsvinden. Het einde van het jaar is al aardig in zicht, maar het is erg stil rondom de game. De ontwikkelaar heeft in een interview met Game Informer nu aangegeven dat de beta nog steeds voor dit jaar gepland staat. Of dat ook voor de release geldt valt echter te betwijfelen.

Het is natuurlijk goed nieuws dat de beta van Deams er nog steeds aan zit te komen, maar hier werd helaas niet bij aangegeven wanneer dan precies. Om ons verder nog wat gerust te stellen, meldde de ontwikkelaar dat eerdere mededelingen nog steeds van kracht zijn. Bijvoorbeeld dat het spel bij launch PlayStation VR ondersteuning zal bieden.

Tevens werden er nog wat technische details bekendgemaakt over de PlayStation 4-exclusive. Zo is het mogelijk dat de gemaakte games op 60 frames per seconde draaien, zolang het niet te complex is. Ook is het gemakkelijker om spellen in 3D te maken dan in 2D en Dreams zal keyboards ondersteunen, maar geen muizen.

Als laatste is Media Molecule van plan om multiplayer functionaliteiten te integreren voor minimaal vier spelers en misschien zelfs acht. Deze functionaliteit zal echter pas na de release volgen, aangezien de ontwikkelaar extra tijd neemt om dit zo goed en soepel mogelijk te laten werken.