In een eerder bericht lieten we al weten dat industrie-insider Tidux aan had gegeven dat de PSN naamsverandering feature er snel aan zit te komen. Tevens gaf hij wat details over de complexiteit ervan, maar Sony bleef helaas stil.

Nu meldt Kotaku gesproken te hebben met drie verschillende ontwikkelaars van drie aparte studio’s, die eigenlijk allemaal hetzelfde te zeggen hadden. Sony is momenteel het PlayStation Network aan het voorbereiden op de PSN ID naamsverandering en dat betekent ook dat er aanpassingen in games gedaan moeten worden.

In de afgelopen maanden zijn de drie ontwikkelaars bezig geweest met het fixen van bugs, het tweaken van instellingen en het compatible maken van hun games voor de aankomende plannen van Sony. Een vierde persoon heeft aan Kotaku zelfs een afbeelding getoond – afkomstig uit interne Sony documenten – van een PSN profiel met daarbij de optie ‘edit username’.

Dat geeft dus eens te meer aan dat Sony er echt volop mee bezig is. Shawn Layden zei vorig jaar tijdens PlayStation Experience hier nog over dat hij hoopte dat die vraag bij de volgende editie niet meer gesteld hoefde te worden. Dat evenement wordt altijd begin december gehouden, wat suggereert dat we tussen nu en twee maanden meer te horen krijgen, ook al gaat PlayStation Experience dit jaar niet door.