Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Cristiano Ronaldo momenteel in het nieuws is vanwege een verkrachtingszaak. Dit gaat ook sponsoren EA Sports en Nike niet in de koude kleren zitten en daarom houden zij de situatie nauwlettend in de gaten. Nike laat bijvoorbeeld weten dat ze erg verontrust zijn door de ernstige beschuldigingen en dat ze de situatie op de voet blijven volgen.

EA Sports zegt hetzelfde en zo denken er wel meer partijen over die met hem samenwerken. De enige die Ronaldo nog blijft verdedigen en achter hem blijft staan, is zijn huidige club Juventus. Zij laten op Twitter weten dat Ronaldo in de recente maanden sinds hij voor hun actief is erg toegewijd en professioneel te werk gaat.

De Amerikaanse Kathryn Mayorga stelt dat zij in 2009 door de voetballer is verkracht in een hotel in Las Vegas. Ronaldo zou hierop 375.000 dollar hebben betaald om haar stil te houden, inclusief zwijgcontract. Zij heeft dit contract verbroken en is een rechtszaak tegen hem begonnen.

Ronaldo zelf reageerde er heel kort op via een Instagram live sessie en meldde dat het ‘fake news’ zou zijn en dat zijn naam misbruikt wordt. De beschuldigingen hebben nu al directe gevolgen, zo wordt hij door bondscoach Fernando Santos van het nationale Portugese team niet geselecteerd in de maand november. Op termijn verwacht hij echter wel dat Ronaldo terug zal keren.

EA Sports heeft vandaag ook stappen ondernomen, Cristiano Ronaldo is de mascotte van FIFA 19, maar daar is op social media niks meer van te merken. Het Twitter-kanaal en de Facebook-pagina van de game zijn ontdaan van beelden waarop Ronaldo te zien is. Hiermee koppelt EA dus uit voorzorg het gezicht van Ronaldo los van het onlangs uitgebrachte FIFA 19.

Hoe de verdere ontwikkelingen gaan is afwachten, Ronaldo zelf lijkt er in ieder geval vrij koel onder te blijven.