Ex-Codemasters medewerker werkt aan nieuwe WW II titel

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4cf55c01cd33e.jpg

Velen onder ons zullen de nieuwe studio in Londen, genaamd City Interactive, nog niet zo goed kennen. Dit kan kloppen, want deze studio heeft nog geen grote titels op hun naam staan. Codemasters klinkt echter veel bekender in de oren en heeft velen van hun behoeften op gamegebied hebben voorzien.

Eerder dit jaar stapte een van de belangrijkste grafisch vormgevers van Codemasters op en verdween even een paar maanden uit het gamewereldje. Nu is hij terug en heeft een vacature van City Interactive aangenomen. Samen met deze studio werkt hij aan een, nog onbekende, titel die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft deze game zelf beschreven als:

“An exciting new story-driven WWII shooter that will emphasize high adventure in a genre that’s become bogged down in reverence and historical accuracy.”

Waarschijnlijk zullen we begin volgend jaar meer horen over deze game en zullen we ook enkele beelden ontvangen.

 1.    321 XP
  Gangstha95's avatar

  Ga nou eens weg met je WW2 game ontwikkelaars, neem iets origineels!

 2.    451 XP
  Florian's avatar

  Staan een paar fouten in ;0

  Zolang ie beter is dan BO koop ik hem miss

 3.    584 XP
  tovenaar's avatar

  @gangstha95,

  Wat is er tegenwoordig nog orgineel dan??? Ik vind dat ww2 nog lang niet op zijn eind is in videogames.. Ok het word steets maar weer hetzelfde gebruikt in fps, maar dat wil niet zeggen dat deze game ook zo’n inspiratie loos stuk software word… Mischien speel je hier wel een verzetstrijder en laten ze jouw de vrije loop gaan, denk aan fallout meets asassins creed. Dan bedoel ik het map systeem van ac met steden als berlijn, arnhem en gebieden als de ardennen. En van fallout het zoeken naar wapens, resources voor het verzet en het helpen van de gewone burger.. Met als verhaal beetje sabotage, stelen van intel, ondersteunen van de gealieerde maar vooral het laten zien van de oorlog door de ogen van de burgers wie onschuldigen hebben geholpen, of misschien slachtoffer zijn geworden..

  Ik ratel best door maar wat ik zeggen wil is dat ww2 setting verder gaat dan als amerikaantje met de vlag hoog moffen neermaaien….
  En hoop dat dit ook bij de ontwikkelaars doordringt..

  Hoop echt dat homefront mij iets van deze ervaring laat krijgen.. Verder zal ik mij laten verrassen door deze ww2 game.. (wieweet is het wel een racegame of vliegsim, you never know)

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hopelijk voor hun wordt het dan echt goed, denk dat veel mensen klaar zijn met WO2

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  alsof er nog niet genoeg shooters zijn

 6.    118 XP
  Marvin's avatar

  Ik hou van ww2 shooters, ik heb teveel russen en americans gezien, ik wil wel eens als de moffen vechten… kan ook lachen zijn 😛