Sony president en CEO Kenichiro Yoshida heeft in een interview met de Financial Times het nodige over de volgende generatie hardware van Sony PlayStation aangegeven. Hij is de grote baas bij Sony en heeft dus ook een duidelijke visie op de toekomst van PlayStation. Hij zei dat hij momenteel alleen kan stellen dat het nodig is om een nieuwe generatie hardware te hebben. Hiermee bevestigt hij dus dat Sony wel degelijk met een nieuwe console komt, al wilde hij deze nog niet formeel ‘PlayStation 5′ noemen.

Deze uitspraken deed hij toen werd gedebatteerd over hoe Sony de snel stijgende markt van smartphone games aan gaat pakken. Het debat ging over het feit dat de consument steeds meer de voorkeur heeft voor het spelen van mobiele games. Deze stelling is echter meer van toepassing op de Japanse markt dan op de Westerse, aangezien mobile gaming hier vooral populair is onder senioren. Games als Fortnite worden in het Westen wel op mobiel gespeeld, maar dat is dan puur omdat er op dat moment geen console of pc in de buurt is.

De Financial Times kwam ook met het gerucht dat Sony mogelijk bezig is met een tablet die kan verbinden met meerdere apparaten. Wat dat precies betekent weten we niet, maar volgens de Financial Times zou dit vooral in moeten gaan spelen op het online streamen van games. Volgens de Financial Times weten ontwikkelaars inmiddels tot op zekere hoogte wat Sony’s plannen zijn rond de volgende console. Bronnen dichtbij de krant zouden gemeld hebben dat de PS5 dezelfde architectuur blijft aanhouden en het geen groot afscheid zal zijn van de PS4.

Deze uitspraak suggereert dat de PS5 wellicht een soort PS4 Pro gaat worden, alleen dan mogelijk wel met games die er exclusief voor uit gaan komen. Dat laatste is niet het geval geweest met de PS4 Pro.