Het verkopen van gemodificeerde PlayStation 4’s op eBay klinkt wellicht als een goed idee om snel geld te verdienen, maar uiteindelijk loop je toch tegen de lamp. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk een man uit Californië voor de rechter gesleept vanwege het verkopen van jailbroken PS4 consoles met illegaal gekopieerde games.

De man die mensen aanspoorde tot het kopen van illegale games wordt verdacht van schending van het auteursrecht en het aanpassen van beveiligingsmechanismes. Een nieuwe vrijgegeven jailbreak eerder dit jaar zorgde ervoor dat steeds meer PS4’s aangepast konden worden om illegale games te draaien.

eBay advertentie

Alhoewel het moeilijk is voor Sony om deze jailbreak geheel tegen te gaan, hebben ze wel besloten een verkoper aan te pakken. De verdachte, genaamd Eric Scales, opereerde onder de naam “Blackcloak13” en verkocht gemodificeerde consoles inclusief games op eBay.

In zijn advertentie hierboven biedt hij bijvoorbeeld een nieuwe gemodificeerde PS4 aan inclusief 63 games. Sony besloot hierop twee consoles te kopen, om te kijken of de claim klopte die hij maakte op eBay. Sony heeft de consoles toen onderzocht en kwam erachter dat zijn claims inderdaad klopten. De PS4 werd meegeleverd met een harde schijf vol games die niet op een legale manier verkregen waren.

Daar bleef het niet bij, de verdachte runt namelijk ook nog een website met anarchistische teksten waarop aangespoord wordt tot piraterij. Met de rechtszaak hoopt Sony dat de man stopt met het schenden van auteursrecht en dat alle hardware die gemodificeerd is wordt vernietigd. Tevens zoekt Sony een schadevergoeding voor het overtreden van de DMCA.