We horen jullie al zuchten bij het lezen van het woord micro-transacties, maar we kunnen er niet omheen: micro-transacties zullen ook in Fallout 76 aanwezig zijn en extra content opleveren.

Maar, niet getreurd. Bethesda doet niet mee aan de beruchte pay-to-win formule. De valuta genaamd ‘Atoms’ kun je aanschaffen in ruil voor echt geld, maar ook gewoon via een heitje voor karweitje in de game, dit door het voltooien van quests.

Betalen voor in-game valuta is dus altijd optioneel en Atoms zullen daarnaast alleen voor cosmetische extra’s gebruikt kunnen worden. Bethesda’s Pete Hines legde uit dat er in de game genoeg opties zijn om (gratis) Atoms te vergaren, maar deze zullen hoe dan ook enkel gebruikt kunnen worden voor skins en outfits, niet voor de S.P.E.C.I.A.L. perks die je personage sterker maken dus.

“You get them [SPECIAL Perks] when you level up, every two levels – two, four, six, eight, ten – then after that, every five levels. You only get them as a reward for levelling up.”

Er zit geen dagelijks of wekelijks maximum aan gratis Atoms die je kunt verdienen. Zolang je maar doelstellingen behaalt, zijn die gratis Atoms gewoon voor jou. Sterker nog, volgens Hines ‘gooit de game Atoms naar de spelers’.

Mensen die de game gereserveerd hebben kunnen eind oktober al aan de slag met de beta. De game komt uit op 14 november.