Het hoge woord is er eindelijk uit, Sony gaat het toestaan om je PlayStation Network ID te veranderen. Voordat deze feature daadwerkelijk geïmplementeerd wordt op het PlayStation Network, zal er eerst een preview gehouden worden. Dit preview programma is toegankelijk voor gebruikers die zich eerder geregistreerd hebben voor PlayStation 4 firmware beta’s.

Tijdens deze preview sessie kunnen deelnemers hun online ID zo vaak veranderen als ze zelf maar willen. De eerste verandering is gratis, maar als je nadien je PSN ID nogmaals wilt wijzigen, dan kost dit €9,99. PlayStation Plus abonnees zijn wat goedkoper uit, zij betalen €4,99 per wijziging.

Het wijzigen van je PlayStation Network ID is mogelijk via je profielpagina op de PlayStation 4. Hierbij biedt het PlayStation Network de mogelijkheid om je voormalige PSN ID te laten zien, zodat je vrienden weten dat je je naam gewijzigd hebt. Het vertonen van je vorige PSN ID is overigens optioneel.

Deze feature is compatible met alle PlayStation 4 games die zijn uitgebracht na 1 april 2018. Games die daarvoor zijn uitgebracht voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita zijn mogelijk compatible, maar dat geldt dus niet voor elke titel. Dat betekent kortweg dat je in oudere games misschien nog je vorige PSN ID ziet.

Als je bij nader inzien toch niet helemaal tevreden bent met je nieuwe PSN ID of als je problemen ervaart, dan kun je kosteloos weer terugschakelen naar je vorige PSN ID. Dit kan tijdens het preview programma één keer, of dat na de officiële release ook mogelijk is, is nog niet bekend.

Wanneer de feature officieel gelanceerd wordt, zal Sony een lijst van games vrijgeven die compatible zijn met de PSN ID verandering. Het preview programma duurt tot eind november 2018 en de volledige release zal begin 2019 plaatsvinden.