Eerder deze week lieten we al weten dat het Festival of the Lost evenement terug zal keren naar Destiny 2. Dit evenement gaat aanstaande dinsdag van start en Bungie heeft nu bekendgemaakt wat we hiervan mogen verwachten

Mede door de gebeurtenissen in Destiny 2: Forsaken rondom Cayde-6, is het belangrijk om de verloren vrienden en helden te eren. Dit staat centraal in Festival of the Lost en dat komt met nieuwe activiteiten wat in het thema van Halloween zal zijn. Zo zal Amanda Holliday verschillende dagelijkse bounties hebben die Fragmented Souls opleveren.

Als je genoeg van deze Fragmented Souls bij elkaar gespaard hebt, dan kun je daarmee Festival of the Lost maskers kopen, alsook het automatisch geweer ‘Horror Story’, wat een legendarische variant is. Verder zul je nieuwe Triumphs kunnen verdienen.

Spelers zullen tijdelijk uitgenodigd worden om het spookachtige bos te betreden en daar moeten Guardians de demonen en geesten verdrijven. Je krijgt per keer 15 minuten de tijd en het doel is om zo diep mogelijk in het bos te geraken en daarbij zoveel mogelijk nachtmerries uit te schakelen. Naarmate je verder komt, zal de uitdaging toenemen.

Richting het einde van het evenement zal er een nieuwe quest geïntroduceerd worden waarin je de moord op Master Ives moet wreken. De jacht is geopend vanaf 30 oktober en bij voltooiing levert dat je wekelijks een krachtige beloning op.

Als laatste heeft Bungie nog een mooie extra voor alle spelers. Keer op keer als de XP balk gevuld wordt en het einde wordt bereikt, dan krijgen spelers een Ephemeral Engram. Dit geldt overigens voor spelers die al op het maximale level zitten. Deze Engram zal ook los aangeboden worden door Tess Everis in de Tower.

Over de Tower gesproken, die is gedurende het evenement spookachtig aangekleed, waardoor het helemaal in stijl van Halloween is.