Topsporters hebben een hoog aanzien in ons leven, voor zowel de sportliefhebbers als de gamers geld dat. Voor ons de gamers kunnen wij genieten als we bijvoorbeeld met ons favoriete voetbalelftal kunnen voetballen, skater kunnen skaten, coureur kunnen scheuren of zoals in de Tiger Woods PGA Tour met onze favoriete golfers kunnen golfen.

Deze golfgame is met name door Tiger Woods enorm populair geworden. Electronic Arts heeft op een aantal jaar geleden op het juiste moment toegeslagen door de beste golfer ter wereld te contracteren voor deze golfreeks. Maar daar lijkt nu misschien een einde aan te komen. Dit keer niet door zijn seksschandalen of iets dergelijks, maar puur door zijn vorm in zijn geliefde sport golf.

Nadat alle schandalen open en bloot zijn besproken en Tiger Woods zijn profcarrière in het golf heeft vervolgt, lijkt hij niets meer op de golfer van voor de schandalen en dat betekend voor EA een groot probleem. Want als Woods niet meer de beste golfer van de wereld is, wat heeft het dan voor nut om zijn naam aan de golfgame te verbinden.

De CEO van EA, John Ricitiello, wil nog niet het contract met Tiger Woods ontbinden maar stelt wel vragen bij zijn laatst behaalde resultaten en of het nog goed komt met Tiger Woods, zo laat hij weten tegenover NBC. Hij bekijkt nu wel naar de belangen van de golfgames en ziet alles zakelijk. Gezegd moet worden dat EA de beste golfer ter wereld tijdens alle problemen niet heeft laten vallen. Voorlopig krijgt Tiger Woods het voordeel van de twijfel maar daar kan elk moment verandering in komen.

“We have no plans to move away from him, but it’s a business relationship on the basis of we make the best golf game and he’s the best golfer. Both of those things need to be true in the long run for the partnership to make sense. He sort of stuck with us for a very long time and we made great business together, and we’re willing to give him the benefit of the doubt for a period of time.”