Afgelopen zomer kwam The Persistence uit voor PlayStation VR. In onze review gaven wij deze game een prachtig cijfer, mede vanwege de lange speelduur en doordat het verschillende genres op een goede manier weet te combineren.

Firesprite Games, de studio die verantwoordelijk is voor The Persistence, heeft aangekondigd dat er op 18 oktober een gratis update voor het spel verschijnt. Deze update brengt onder meer vier nieuwe modi met zich mee: Glass Cannon, Campaign+, First Blood en Permadeath.

Glass Cannon schotelt je 24 ruimtes voor die je moet zien te doorkruisen om het einde te halen. De uitdagingen in deze kamers worden steeds moeilijker. Campaign+ laat je de campagne nog een keer spelen. De moeilijkheidsgraad is wel verhoogd, maar je behoudt al je gear en upgrades uit een eerdere playthrough. First Blood draait volledig om stealth, want hierin heb je alleen een mes en moet je vele vijanden zien te ontlopen. Permadeath is tenslotte een modus waarin het echt game over is wanneer je het loodje legt.

Naast de nieuwe modi voegt de gratis update ook nog allerlei nieuwe features toe die The Persistence toegankelijker moeten maken. Zo kun je diverse instellingen aanpassen die de moeilijkheidsgraad beïnvloeden en kun je de controls nog meer aanpassen. De onderstaande video laat meer van deze nieuwe features zien.