Momenteel is er een erg nare bug die de PS4 teistert en dus is het belangrijk dat je een aantal stappen onderneemt. Zo is het van belang dat je jouw privéberichten op de PS4 nu meteen op ‘alleen vrienden’ zet. Het beste is om privéberichten helemaal uit te zetten, vooral wanneer je niet zulke aardige vrienden hebt, maar we snappen dat dit niet voor iedereen mogelijk is.

Gebruikers kunnen namelijk een onbekend teken sturen naar een andere PS4-gebruiker die ervoor zorgt dat de PS4 in een bootloop terecht komt. Wanneer je het bericht niet opent en verwijdert via de PS4-berichtenapp is er niets aan de hand, dan wordt de bug niet geactiveerd op je console.

Wanneer je wel slachtoffer bent geworden van de bootloop bug, dan is een ‘factory reset’ via het Recovery Menu de enige optie. Vervolgens kies je ook voor rebuild database en pas dan zal de PS4 weer naar behoren gaan werken. Zo’n dergelijk berichtje wil je dus echt niet ontvangen en we hopen dan ook dat Sony snel met een firmware update komt om dit te verhelpen. Mogelijk kan Sony de tekens ook via de servers filteren, dan is er geen update nodig, maar vooralsnog lijkt elke PS4 er last van te hebben.

Kotaku heeft Sony inmiddels om commentaar gevraagd, maar men heeft nog niets laten weten.