Supply Drops vormden bij de afgelopen delen in de Call of Duty-serie altijd een controversieel onderwerp. Nieuwe (en soms betere) wapens werden vaak exclusief via dat systeem beschikbaar gesteld en in de meeste gevallen moesten spelers er veel geld aan besteden om uiteindelijk de items te bemachtigen die ze graag wilden. Het heeft de afgelopen jaren voor veel kritiek gezorgd en het lijkt er nu op dat Activision hiernaar heeft geluisterd.

Call of Duty: Black Ops 4 is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar en wat vooral opvalt is dat er geen Supply Drops aanwezig zijn. Veel spelers verwachtten dat deze binnenkort wel naar de game komen. Als we afgaan op nieuwe informatie uit een inmiddels verwijderde blogpost van Activision, wordt er echter een heel nieuw systeem voor loot geïntroduceerd.

Volgens het bericht gaat het om een nieuw ‘Supply Stream’-systeem. De beschrijving meldt dat spelers nieuwe gear vrijspelen naarmate ze hogere tiers bereiken. De gear bestaat onder andere uit nieuwe outfits, wapenvarianten en emotes. Het bericht gaf ook aan dat er in dit systeem met seizoenen gewerkt wordt, zoals we tegenwoordig in meer games zien. Ook werd uit het bericht duidelijk dat bezitters van de Black Ops Pass tien tiers per seizoen kunnen overslaan en de bijbehorende gear dus direct vrijspelen.

The brand-new Supply Stream system now grants you new gear as you progress through tiers. While other players are required to reach each tier organically, Black Ops Pass members can skip 10 tiers per season. What’s that mean? In short, you’ll get the chance to own the newest Uniforms, Weapon Variants and Emotes before everybody else.

Meer details zijn op dit moment niet bekend. De beschrijving doet ons erg denken aan het Battle Pass-systeem van Fortnite. Het lijkt er in ieder geval op dat de Supply Stream een goede en meer klantvriendelijke vervanging van de controversiële Supply Drops is. Afgaande op de beschrijving gaat het hier om een systeem waarbij spelers gratis nieuwe items vrijspelen, maar ervoor kunnen betalen om de gear nog sneller te bemachtigen. Het is al bekend dat Call of Duty Points terugkeren in Black Ops 4, maar tot op heden is het nog niet bekend wat spelers daarmee kunnen. Mogelijk kunnen spelers hier straks tiers mee kopen wanneer het Supply Stream-systeem wordt geïntroduceerd.

Beschouw de bovenstaande informatie voorlopig nog wel als gerucht, want Activision heeft het Supply Stream-systeem nog niet officieel aangekondigd. Het lijkt er echter op dat het hier om juiste informatie gaat, gezien het feit dat dit een officiële blogpost van de uitgever was. Voor nu is het dus afwachten, maar het lijkt erop dat er een stap in de goede richting wordt gezet als het gaat om microtransacties en loot boxes in de Call of Duty-serie.