De Fallout-franchise staat eigenlijk altijd wel garant voor succes. Sinds de release van het grandioze Fallout 3 en ook New Vegas, kan het eigenlijk niet meer stuk. Fallout 4 werd ook met open armen ontvangen en alhoewel de games niet perfect zijn, waren het uitermate vermakelijke en diepgaande titels.

Met Fallout 76 gooit Bethesda het echter over een hele andere boeg en is het de eerste multiplayer-only game in de serie. Sterker nog, het is de eerste multiplayer-only game voor Bethesda Game Studios en dat gaat ze niet in de koude kleren zitten.

Vice president van marketing bij Bethesda, Pete Hines, meldt dat het een eng idee is om afstand te doen van het oude model van Fallout. Dit zei hij in een interview met gameswebsite GameSpot. Het gaan naar multiplayer-only noemt hij erg spannend, maar volgens hem blijft het wel de game waar de fans van houden en wat ze kennen. Zo is de vibe, look en feel allemaal nog dat van Fallout. Het is ook nog steeds een Fallout-wereld, ondanks het feit dat er veel anders is.

For instance, the tone, the vibe, look, and feel of the world can go a long way to give you a sense of familiarity to sort of wrap your head around things. It’s still a Fallout world, even though these things are different. But yeah, this is a really scary and different thing to be a part of. We are fully aware of that. We are making changes and making a different kind of game, but it’s one that we are excited to try and see what it can turn into.

Onlangs werd er uren aan gameplay vrijgegeven van de game, die je hier hebt kunnen bekijken. De reacties hierop waren niet heel enthousiast en jullie noemden het vooral leeg en erg lijkend op Fallout 4. Hoe de uiteindelijke game gaat worden moet nog blijken, maar de gameplay beelden hebben nog niet veel bezoekers hier doen overtuigen.

In de gepubliceerde previews was er verder vooral kritiek op het ontbreken van NPC’s. Al je missies komen namelijk via terminals of tekst en hierdoor kan de game bij vlagen wat onpersoonlijk aanvoelen. Hoe zich dit uit in de daadwerkelijke release moet ook nog blijken, dat weten we op 14 november, dan komt de game uit.