Na jaren wachten heeft Sony eindelijk aangekondigd dat het over niet al te lange tijd mogelijk zal zijn om je PlayStation Network ID te veranderen. Voordat de feature voor iedereen beschikbaar wordt gesteld, zal er eerst nog een preview programma gehouden worden. De bedoeling is dat als dat succesvol verloopt, dat iedere PlayStation Network gebruiker vanaf begin 2019 eenmalig kosteloos zijn of haar identificatie om kan gooien.

Nadien kost het geld, €9,99 voor gewone gebruikers en €4,99 voor PlayStation Plus abonnees. Wat de reden is om er geld voor te vragen is niet officieel door Sony bekendgemaakt, maar het zal ongetwijfeld niet gewenst zijn dat mensen om de haverklap hun PSN ID veranderen. De drempel daartoe ligt immers hoger als er een geldbedrag tegenover staat. Maar goed, het veranderen van je PSN ID kan binnenkort door iedereen gedaan worden en daarmee komt Sony de community (eindelijk) tegemoet.

Gamers die al wat langer meedraaien, die hebben ooit in 2006 of 2007 al hun PlayStation Network ID vastgelegd en wat toen tof klonk, kan anno 2018 misschien totaal niet meer bij je passen. Het nooit kunnen wijzigen van je online identificatie is dus voor velen begrijpelijk een doorn in het oog. Sony is overstag gegaan, maar nu ligt de bal natuurlijk enigszins bij ons, de gamers. Een uitermate geschikt onderwerp voor deze Jouw mening, hoewel we er deze keer meer een vraagstelling van maken.

Ga jij je PlayStation Network ID veranderen zodra dit voor iedereen beschikbaar is? Zo ja, waarom? Is je huidige online nickname iets wat echt niet meer kan? Ben je de huidige zat of vind je het gewoon leuk om je huidige nog creatiever te maken? Er zijn tig redenen voor te bedenken en dat kan je hieronder kwijt in de reacties. Mocht je direct je nickname gaan veranderen zodra het mogelijk is, wat is dan je huidige PlayStation Network ID waar je vanaf wilt? Of is het zo erg dat je het niet durft te delen?

Gelijk is dit een mooi moment om hier een tweede vraagstelling aan vast te hangen, namelijk of je er moeite mee hebt dat het wijzigen van je PSN ID bij een tweede keer geld kost. Is dat verstandig van Sony, ben je het er mee eens? Of moet Sony je altijd de vrijheid geven dat te kunnen wijzigen zonder bijkomende kosten? Goed, voor al je hersenspinsels kan je hieronder in het reactieveld aan de slag om het met ons te delen. We zijn erg benieuwd naar hoe jij hierin staat en wat je plannen zijn.