Battlefield V bevat in de basis drie War Stories en een proloog die fragmenten uit deze War Stories bevat. Met zo’n uur tot anderhalf uur per Story aan gameplay, is de singleplayer dus niet bijzonder uitgebreid. Dit onderdeel van de game zal echter aangevuld worden in december met een extra War Story, The Last Tiger genaamd.

In deze War Story neem je plaats achter het stuur van een Tiger tank in de rol van een Duitse soldaat. Deze War Story zal gratis via een update aan de game toegevoegd worden en daar zal het vooralsnog bij blijven. Dan Mitre, global community manager bij DICE, heeft aangegeven dat de ontwikkelaar geen plannen heeft voor nog meer War Stories.

“After The Last Tiger is releases in December, there is currently no plan to add additional War Stories through Tides of War,”

Singleplayer liefhebbers zullen het dus met vier losse verhalen moeten doen. Dat zal uiteindelijk goed zijn voor zo’n zes uur aan gameplay. Wij hebben alvast kennis mogen maken met deze War Stories en in onze preview kun je er alles over lezen.