Over een paar dagen is het zover, dan ligt Red Dead Redemption 2 in de winkels. Voordat je kunt beginnen met spelen zul je echter eerst een day-one patch moeten downloaden, zo heeft Rockstar Games vanmiddag bekendgemaakt.

Rockstar beveelt aan om deze update te downloaden, omdat die verschillende tweaks doorvoert en bugs oplost. Dit zijn vooral last minute ontdekte zaken die met de update gladgestreken worden. Helaas hebben we nog geen changelog, maar die zal ongetwijfeld snel volgen.

Verder heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat de pre-load van de game inmiddels live is. Dat betekent dat je Red Dead Redemption 2 nu alvast kunt gaan downloaden, zodat je vrijdag direct met de game aan de slag kan.

Ook kondigde Rockstar nog aan dat de game een officiële companion app krijgt aanstaande vrijdag. Die app kan direct aan je console gelinkt worden, maar nadere details over het nut van deze app moeten nog volgen.

Mocht je de game voor de release al in handen krijgen, dan heeft Rockstar nog een verzoek. Ze willen iedereen vragen om te wachten met het online delen van content totdat de game op z’n vroegst uit is, wat donderdagmiddag om 13:01 uur zal zijn.