Blizzard voorziet Overwatch nog regelmatig van nieuwe updates en daarmee blijft de game goed onderhouden worden. Onlangs is het Halloween evenement van start gegaan en dat duurt nog ongeveer een week. In de tussentijd kan je dus nog even die nieuwe outfits verzamelen. In de nabije toekomst krijgen we weer een nieuwe feature en dat is de spectator modus. Blizzard noemt het de ‘Overwatch World Cup Viewer‘.

BlizzCon 2018 ligt in het verschiet en daarom is deze feature nu voor de game aangekondigd. Het slechte nieuws is helaas dat deze feature nog niet naar consoles komt. Jeff Kaplan van Blizzard vertelt in de onderstaande video dat deze optie eerst verschijnt voor pc-spelers in een beta-versie. Wel is het de bedoeling dat deze spectator modus op termijn ook naar consoles komt.

Het idee is dat je via de game zelf nog uitgebreider dan voorheen naar live matches van professionele spelers kunt kijken. Zo kan je er voor kiezen om in first- of third-person mee te kijken, maar ook een vrije camera om snel door de map heen te vliegen is beschikbaar. Verder wordt slow motion inzetten om goed te zien hoe professionals het doen ook genoemd, net zoals de optie om je eigen matches terug te kijken via een replay functie. Dat laatste komt overigens pas later.

Op 2 november gaat BlizzCon van start en rond die tijd zullen we meer info krijgen over de Overwatch World Cup Viewer.