Afgelopen week werd bekend dat Tekken 7 maar liefst drie miljoen exemplaren heeft weten te verkopen en dat is toch wel een behoorlijke prestatie. Het verschijnen van Tekken 7 op de PlayStation 4 mag dan ook met recht een succes genoemd worden.

Deze franchise draait echter al behoorlijk lang mee en het is daarom best bijzonder dat het nog steeds zo succesvol is. Er zijn echter meer van dit soort voorbeelden, want ook Street Fighter is inmiddels een oudje en die kent ook genoeg succes, zij het minder dan Tekken. De Street Fighter 30th Anniversary Collection deed het overigens ook niet onverdienstelijk.

Een andere bekende oude franchise die nu terug is, is SoulCalibur met deel zes, dat wij beloonden met een zeer net cijfer. Zo zijn klassieke franchises ook vandaag de dag nog steeds aan de orde. Deze genoemde titels zijn immers prima voorbeelden van langlopende en nog steeds succesvolle vechtgame-series.

Dat biedt ruimte om eens te kijken of dit spectrum nog verder uitgebreid kan worden met meer nostalgische vechtgames van vroeger. Want hoewel sommige franchises nog steeds relevant zijn, zijn er ook genoeg verdwenen. Denk bijvoorbeeld aan Virtua Fighter. SEGA doet er helemaal niets meer mee, zonde. Street of Rage is ook jaren afwezig geweest, maar die keert nu wel weer terug met een nieuw deel. Puur omdat er een markt voor is.

Afijn, we kunnen weer uren door blijven praten, maar we laten het nu aan jullie. We willen graag van jou weten welke nostalgische vechtgames je graag ziet terugkeren op de PS4. Vanaf hier kan je met dit onderwerp weer verschillende kanten op. Want je kan jezelf tevreden hebben gestemd met de vechtgames die je nu al kan spelen op de PS4, plus wat er nog aan zit te komen. Misschien ook niet, omdat je je favoriete vechtgame(s) van vroeger erg mist. Of die games ooit terugkomen is niet bekend, maar we mogen er wel altijd over fantaseren, toch?

Welke mening je ook toegedaan bent, hieronder horen we graag hoe jij hier over denkt. We zijn weer erg benieuwd naar jouw mening, laat je dus vooral weer gelden.