DLC Special: For Honor – Marching Fire – De game For Honor werd bij z’n release redelijk goed ontvangen door critici, maar vooral gamers over de hele wereld grepen deze game met beide handen vast… En lieten hem vervolgens weer vrij snel voor wat het was. For Honor had alle potentie om een grote esports titel te worden, maar wist voor velen gewoonweg niet lang genoeg interessant te blijven. Door de vele balans issues en technische bugs waar For Honor in het begin mee kampte, verliep de start ietwat moeizaam. Inmiddels is de community behoorlijk groot en met Marching Fire hoopt Ubisoft nog meer spelers aan te trekken. Naast een hoop verbeteringen in de game zelf, die voor iedereen gratis beschikbaar zijn via de laatste patch, is er ook de daadwerkelijk Marching Fire uitbreiding die voor drie tientjes in de PlayStation Store aangeboden wordt. Is die content zijn geld waard?

Aan de weg timmeren

Om maar gelijk goed te beginnen: de Marching Fire update an sich heeft For Honor écht ver vooruit geholpen. Naast dat kleine gameplay frustraties zijn aangepakt, zijn ook de graphics op de schop gegaan. For Honor ziet er een stuk aangenamer uit dan voorheen met versoepelde animaties, scherpere details in omgevingen én personages en ook lijkt er hier en daar wat meer kleur te zijn aangebracht. Daarmee is de algehele look & feel behoorlijk goed aangepakt en dat maakte het voor ons leuk om weer eens terug in deze game te duiken. For Honor was al absoluut geen slechte game, maar dit soort verbeteringen maken het toch nét dat extra beetje leuker en beter.

Ook gratis voor alle bestaande spelers is de nieuwe modus Breach toegevoegd. In Breach nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. De één als de aanvallende partij, de ander als de verdedigende partij. Het doel is om het fort van de verdedigende partij binnen te dringen en zo hun koning om te leggen, die op zijn beurt weer fungeert als een soort eindbaas. Met de Breach modus zijn er ook drie nieuwe maps aan het repertoire van For Honor toegevoegd. Deze steken prima in elkaar en passen precies in de gameplay stijl van de Breach modus. Je merkt vooral dat je met nieuwe maps te maken hebt gezien deze helemaal vanaf de grond af aan zijn gebouwd op de verbeterde engine die met de Marching Fire update is meegekomen. Het is allemaal erg aangenaam om naar te kijken.

Ook is er een gehele nieuwe factie toegevoegd, namelijk de Wu Lin. Dit zijn Chinese strijders, zoals je die kent uit bijvoorbeeld de film The Great Wall. Geen martial artists dus, maar gewoon soldaten zoals alle andere figuren in For Honor. Binnen deze factie zijn er vier nieuwe helden om vrij te spelen, maar bij aanschaf van de Marching Fire uitbreiding kan je er direct mee aan de slag. Een punt van kritiek is dat het vrijspelen van deze helden zonder de aanschaf van de uitbreiding een behoorlijke tijd in beslag kan nemen wat jou dus eigenlijk zowaar “dwingt” om de uitbreiding te kopen, wil je enigszins snel met deze helden aan de slag kunnen gaan. Het had Ubisoft wellicht gesierd om deze helden tijdelijk gratis speelbaar te maken, zodat de bestaande spelersbasis zelf kan beslissen of ze het geld waard vinden.

blank

Er moet ook geld verdiend worden

Zoals we eerder al hebben aangegeven, kost deze uitbreiding drie tientjes en dat is geen malse prijs in onze optiek, dus de vraag is of de content opweegt tegen deze prijs. Ubisoft geeft namelijk al erg veel gratis weg met de update. Met de aanschaf van de content kan je gelijk aan de slag met de vier nieuwe helden van de Wu Lin en je krijgt toegang tot nog een nieuwe modus, namelijk Arcade. Arcade kan zowel in je eentje als met een paar vrienden gespeeld worden en dat is altijd tegen een computergestuurde vijand. Hier valt zeker wel wat plezier mee te beleven, als je het niet erg vindt om wat te grinden.

In de Arcade modus speel je achter elkaar een vijftal gevechten, waarbij vijanden altijd worden voorzien van speciale modifiers. Dit kan inhouden dat hun aanvallen op jou meer schade aanrichten, ze zichzelf kunnen herstellen of dat je het tegen twee vijanden tegelijk moet opnemen. Naast deze modifiers zijn er ook nog moeilijkheidsgraden om uit te kiezen. Wat levert het jou op? Loot, vanzelfsprekend! Speciale bepantsering, mooie schilden, vette wapens, van alles om jouw helden mee te personaliseren dus. Het is leuk om even wat tijd in de Arcade modus te steken om zo van jouw personage een échte badass te maken, maar zodra je alles verzameld hebt wat je graag wilde hebben, dan is de drang er niet echt meer om er nog mee verder te gaan.

blank

Conclusie

For Honor – Marching Fire is een zeer geslaagde (gratis) update, maar een wat tegenvallende (betaalde) uitbreiding. We applaudisseren Ubisoft voor alles wat zij nu gratis beschikbaar hebben gemaakt voor de For Honor spelers en ook alle verbeteringen die zijn doorgevoerd mogen toegejuicht worden. We vinden dertig euro voor de Arcade modus en het direct vrijspelen van vier helden daarentegen nogal een smak geld. Onze conclusie is daarom ook: Heb je For Honor nog in bezit? Haal dan gauw de nieuwe update binnen en ga eens kijken hoe ver deze game vooruit is gegaan, maar wacht liever nog even met de aanschaf van de uitbreiding. Voor alles wat Ubisoft nu beschikbaar heeft gemaakt met de gratis update, is de uitbreiding simpelweg té mager.